Batı Karadeniz İşbirliği Platformu 10. Toplantısı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ev sahipliğinde yapıldı.

01 Nisan 2013 by yonetici in Genel with 0 Comments

Her ay farklı bir üyenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Platform Toplantılarının 10.su Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde 4 Haziran 2013 tarihinde BAKKA’da gerçekleştirildi.

Toplantı, Haziran ayının 3. Haftasında gerçekleştirilmesi planlanan “Aile Şirketlerinde Kurumsal Yönetişim” seminerinin organize edilmesi, TSO’ların seçim süreci sonrasında yıllık faaliyet planlarının ve işbirliği kurulabilecek hususların görüşülmesi, KOBİ Zirvesi hazırlıkları hakkında Karabük YDO’nun bilgilendirilmesi, yeni düzenleme ile taşkömürü teşviki süreci hakkında bilgilendirme yapılması, Sektörel işbirliği Ağları mail gruplarının tanıtımı ve üyelerin davet edilmesi hususunun görüşülmesi gündemleriyle yapıldı.

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Ticaret ve Sanayi Odalarının yeni yönetimlerini tebrik ederek başladığı açış konuşmasında, Batı Karadeniz İşbirliği Platformu’nun yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kendileri için istişarenin çok önemli olduğuna dikkat çeken BAKKA Genel Sekreteri Tezel, bundan sonraki süreçte de daha katılımcı olunmasının hem projeye hem de bölgeye daha fazla katkı sağlayacağını vurguladı.

Tezel, 2014-2023 Bölge Planı hazırlıklarının ilçe analizleri ile devam ettiğini belirterek, “Temmuz ayında taslak hazırlayıp bakanlığa sunmak istiyoruz” dedi. BAKKA Genel Sekreteri Tezel ayrıca, 100’e yakın projenin desteklendiğini belirterek, yatırımcı kuruluşlar ve girişimcilerle bir araya geldiklerini vurguladı. Tezel, ayrıca taşkömürüne getirilen teşvik konusunda bilgilendirme yapılacağını belirtti.

Taşkömürüne getirilen teşvik konusunda bilgiler veren Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Gürsoy, TTK’nın sahalarını kiralayan Rödovans saha sahiplerinin yeni yatırımlarında teşvikten yararlanabileceklerini vurguladı. Katılımcılara detaylı bilgiler de veren Gürsoy, isteyen girişimcilere de bilgilerin verilebileceğini belirtti.

Katılımcıların fikirlerini tek tek paylaştığı toplantıda Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay da Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın her ay bir etkinlik planladıklarını ifade ederek, birlikte yapılacak organizasyonlarda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’na düşen bir görev varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Batı Karadeniz İşbirliği Platformu; Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde bölgenin ekonomi temsilcilerini bir araya getirmek, bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefleriyle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı önderliğinde kurulmuş bir platformdur.