Bülent Ecevit Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreni Kozlu stadında yapıldı.

Kozlu Beldesi'ndeki Kozlu Stadı'nda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Erol Ayyıldız ve eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak'ın yanı sıra rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Üniversitenin şehir kampüsündeki fakülte ve yüksekokullardan mezun olan 4 bin öğrenci, Rektör Özer ve öğretim üyelerinin önderliğinde stada gruplar halinde girerek protokolün önünden geçiş yaptı. Mühendislik bölümü öğrencileri kep yerine baret giyerek, geçişi katıldı. Bazı öğrenciler ise taşıdıkları pankartlarla ilginç mesajlar verdi. Öğrenciler adına Tıp Fakültesi Birincisi Mehmet Çelik konuşma yaptı. Okul birinci ikinci ve üçüncülerine çeşitli hediyeler verildi.

Öğrencilerin sahadaki yerlerini almasının ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, 2011-2012 Akademik Yılı'nda toplam 4 bine yakın öğrenciyi mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Rektör Özer, "2012-2013 eğitim öğretim yılı sonunda yaklaşık 4 bin öğrencimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum. BEÜ olarak, eğitim ve öğretim kapasitemizi arttırmak için tüm eğitim birimlerimize hem çok sayıda yeni bölüm kazandırmaya hem de öğretim elemanı sayımızı önemli bir ölçüde arttırmaya devam etmekteyiz. Tüm bu gelişmelerin doğal bir sonucu olarak da, son iki yıl içerisinde öğrenci sayımızı yüzde 30, öğretim elemanı sayımızı yüzde 24, yardımcı doçent öğretim üyesi sayımızı yüzde 25, doçent öğretim üyesi sayımızı yüzde 69 ve profesör öğretim üyesi sayımızı ise yüzde 54 arttırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2010-2011 eğitim öğretim yılı itibariyle 16 bin olan öğrenci sayımız 21 bine ulaşmıştır. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında 8000 bin yeni öğrenciyi üniversitemize kazandırmayı, toplam öğrenci sayımızın da 26 bin olmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tüm öğrenciler, öğretim görevlisi Cem Dertsiz eşliğinde mezuniyet yemini etti. Üniversite okul birincilerine, fakülte ve yüksekokullar ile konservatuarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve mezuniyet belgeleri verildi.

Diplomalarını alan öğrenciler, kep atarak mezuniyeti kutladı. Öğrencilerin keplerini hep birlikte fırlattığı anlar renkli görüntülere sahne oldu. Barış DOĞAN