Bu yıl BEÜ’lü öğrencilerinin de katkısıyla başlayan 19. Uluslar arası Bilim ve Gençlik Haftası başladı. 6-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlikler kapsamında konserler, kültürel ve sanat etkinliklerinin yanı sıra yarışmalar da olacak.

Şenliklerin açılışında korteje katılan öğrenciler, akademik ve idari kadro spor salonu önüne kadar yürüdü. Buradaki büyük sahne önüne gelen katılımcılar, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Açılış konuşmasını yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Samet Memişoğlu, şenliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.

 BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, “Geleneksel olarak süregelen Bahar Şenlikleri, üniversitemizin 11 ayrı kampusunde eğitim-öğretim gören öğrencilerimizin bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalarını, burada, hep birlikte paylaşmanıza fırsat sunan bir platform olmakta, siz öğrencilerimizin bilim, kültür, sanat ve spor yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Bilginin üretildiği, öğrencilere ve diğer paydaşlara aktarıldığı kurumlar olan üniversitelerin, gençlerimizin ve ülkemizin geleceğinde taşıdığı önemin farkında olup, biz BEÜ mensupları olarak sorumluluklarımızın bilincinde çalışmalarımıza, çeyrek asra yaklaşan deneyimin ışığında, kararlılıkla ve her geçen gün çıtayı daha da yükselterek gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sergiledi. Açılış programı geleneksel pasta kesimi ve toplu halay çekilmesiyle sona erdi.(İHA)