Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Merkez Kampüs’te yapılan kafe, törenle hizmete açıldı. Kafenin açılış kurdelesi, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve rektör yardımcıları tarafından kesildi. Yapılan açılışın ardından kafeyi gezen Rektör Özer, oyun alanını görünce akademisyen ve idari personele yönelik bir konuşma yaptı. Özer, konuşmasında, “Üniversitemiz akademik ve fiziki gelişiminin yanında sosyal imkanlarını artıran, tüm mensuplarının ihtiyaç ve beklentilerine cevap veren bir yükseköğretim merkezi olma yolunda önemli adımlar atıyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Kampüs Kafe de bu anlamda önemli hizmetler vereceğini umduğum bir noktada bulunuyor. Öğrencilerimiz ve tüm personelimizin kullanımına dönük olarak tasarlanan Kampüs Kafe’nin Bülent Ecevit Üniversitesi ailesinin tüm mensuplarına hayırlı olmasını diliyor ve böyle bir merkezin ortaya çıkmasına katkı sunan herkese şahsım ve üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Gazetecilerin, ‘dekanların maç’ çağrısında bulunduğunu söylemesi üzerine Rektör Özer, bir öğrenci ile air hokeyi oynadı. Müsabakayı 1-0 kaybeden Özer, “Bir daire başkanımızın kızı oradaydı. Onunla air hokey oynadık. O tabi, bizi yendi” diye konuştu. BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Aydın ve BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastenesi Başhekim Yardımcısı Taner Bayraktaroğlu, langırt maçı yaptı. BEÜ Diş Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Selçuk Oruç ile Rektör Danışmanı Yrd.Doç. Dr. Mustafa Gümüş ise bilardo oynadı.
Kafenin açılış kokteyline katılan Özer, programın sonunda gazetecilerin sorularına cevap verdi. Akademik, idari personel ve öğrencilerin birlikte vakit geçirebilecekleri mekanların yapımı için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Özer, şöyle konuştu: “Bugün açılışını yaptığımız merkez kampus, hem öğrencilerin hem de akademik, idari, personele hizmet verecek. Öğrenci ve personelimizin sabah mesai saati ile hizmete açılacak kafe, gece 24.00’e kadar hizmet verecek. Bağımsız bir kafe olarak dizayn ettik. Böylelikle öğrencilerimiz ve akademik personelimizin, bilardo, langırt gibi oyunlar oynayabileceği aynı zamanda, sabah kahvaltı yapabileceği, akşama kadar vaktini geçirebileceği fiziki mekan oluşturmaya çalıştık. En kısa zamanda Sağlık Kampüsü’nde de böyle bir kafeyi hizmete sunacağız. Üniversitemizde eğitim ve öğretimle ilgili, diğer fonksiyonlarla ilgili hizmetlerimizi artırırken, hem öğrencilerimizin hem de akademik, idari personelimizin kullanabileceği ve vaktini rahatça geçirebileceği mekanları artırmak istiyoruz. Böyle bir tesisi hizmete açmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. İnşallah, öğrencilerimiz ve personelimiz buralardan faydalanır”
BEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Samet Memişoğlu ise “Üniversite öğrencileri için her şeyi bu yeni açılan kafede bulabiliyoruz. Hocalarımızı burada görmemiz bizleri ayrıca memnun etti” diyerek, kafenin açılışına destek olan herkese teşekkür etti. Açılışa Rektör Özer’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun, Prof. Dr. Haluk Güven, Rektör Danışmanı Mustafa Gümüş, çeşitli fakültelerin dekanları, dekan yardımcıları, enstitü ve merkez müdürleri, akademik ve idari personelle öğrenciler katıldı.(İHA)