AKP Hükümeti 633 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu Hastaneleri Birliği adı altında bir kurum oluşturdu. Bu oluşumla illerde kamuya ait tüm hastaneler idari açıdan bir çatı altına toplandı. Mevcut tüm hastane başhekimleri görevden alınarak yerlerine yeni atamalar yapıldı. Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne Korkut Eren atandı. Devlet Hastanesi’nin Başhekimlik katı komple yenilerek Genel Sekreterlik makamına tahsis edildi.

MAKAMINI BEĞENMEDİ

Sağlık Bakanlığı’nca, yalnızca Genel Sekreterliğin iş ve işlemlerini yürütmek üzere 60 kadro ihdas edildi. Yasaya göre kamu çalışanlarının dışında özel bir yöntemle ücretlendirilen ve bir ticari işletmeye döndürülen hastanelerin performansına dayalı olarak maaşı, 14 bin liraya kadar ulaştığı söylenen Korkut Eren, on binlerce lira harcanarak oluşturulan makam odasını beğenmeyince BAKKA’nın boşalttığı Demir Şirketler Grubu’na ait ofise kiracı olarak gittiği öğrenildi. Ultra lüks ofis, DemirPark AVM içinde bulunuyor.

BÖYLE KİRA OLUR MU?
Mevcut makamındaki mobilya ve mefruşatı da beğenmeyen Genel Sekreter Eren, yeni ofisini baştan sona yeniden donattı. Ölümcül hastalıklarla boğuşan insanlara, tasarruf gerekçesiyle muadil ilaç kullandıran, “Herkes muayene olabilir” dediği özel hastanelerde yapılan tetkiklerin büyük bölümünü ödemeyen Sağlık Bakanlığı, Genel Sekreterlik ofisi için ayda 12 bin lira kira ve yaklaşık 5 bin lira da AVM giderleri için ödeme yapacak. Yıllık 200 bin lirayı aşan bir kaynak salt Eken’in lüks merakı yüzünden çarçur edilecek? Halkın Sesi soruyor: Sağlık Bakanlığı bu kadar zengin mi? Bu beyler bu saltanatı kimin parasıyla sürüyor?