Ali Bektaş’la arasında onun anlattığı gibi bir konuşma geçmediğini “Kendisi beni arayak genel müdür olma isteğini iletmiş ve bu konuda bir sonuç alamadığını” söylemiştir dedi.

Caner konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısında AK parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş tarafından basına kapalı olarak yapılan konuşma esnasında şahsımdan bahsedilmek suretiyle;

Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın ağzından çıkmış gibi kendisine hitaben “Senin TTK Genel Müdürü olmana Köksal Toptan sıcak bakmıyor, Hamdi Başkan ile birliktesin diye” cümle sarf edilmiştir. Ben sayın milletvekilimin sözcüsü olmadığım gibi onun adına konuşma hakkına sahip değilim.

Ali Bektaş şahsıma birden fazla telefon açarak TTK Genel Müdürü olma isteğini iletmiş, bu yönde Köksal Bey ile de görüştüğünü, sonuç alamadığını beyan etmiştir. Tarafımdan husus Köksal beye de sorulmuş, fakat olumlu veya olumsuz, bir cevap alınamamıştır.

Ali Bektaş’ın kendisiyle yaptığım en son telefon görüşmesinde bu husus tekrar gündeme gelince partili olmam nedeniyle acizane kendi görüş ve kanaatimi telefonla bildirdim. Kendisine zikrettiğim husus kesinlikle şahsıma ait kanaatimdir. Köksal Toptan milletvekilimizden, bu türde bir beyan duymadım ve ortada konuşulan böyle bir ifade olmadığından aktarma yapmamda fiilen mümkün değildir” dedi.