Çatalağzı Belediyesi önünden başlayan yürüyüş ÇATES önünde yapılan konuşmalarla son buldu.

Yürüyüş eyleminde yaklaşık 1500 kişi “ÇATES TTK omuz omuza, Her yer ÇATES, her yer direniş, Gün gelecek, devran dönecek AKP millete hesap verecek, Hırsız var” sloganlarının atıldığı eylem  yaklaşık 3 saat sürdü.

ÇATES’in satışının durdurulması eylemine TES-İŞ, GMİS’in yanı sıra, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, CHP İl başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, CHP Kozlu İlçe Başkanı Temel Kıral, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, Belediye Meclis Üyeleri , çok sayıda sivil toplum örgürü temsilcisi ve yaklaşık 1500 kişilik işçi ve vatandaş topluğu destek verdi.

Sloganlar eşliğinde ÇATES’e kadar yürüyen kalabalığa ilk olarak GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş hitap etti. Alabaş konuşmasında “Hükümeti, dostu düşmanı buradan uyarıyorum. ÇATES ve TTK bir bütündür satılamaz. Biz bunu herkese anlattık. Milletvekillerimize anlattık. Fakat onlar bunu görmezden geliyorlar. ÇATES hiç zarar etmedi. ÇATES’in enerjisi ile ülke kalkındı. TTK kömürü değerlendirildi. Bir kez daha uyarıyoruz. Zonguldak’ın huzurunu bozmayın. Bu yanlıştan vazgeçin” dedi.

Alabaş’tan sonra kürsüye çıkan TES-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Zengin ise “Szilere sesleniyorum. Eşinizle çocuğunuzla buraya sahip çıkın. Ey hükümet burayı şeklen satabilirsin. Ama buraya giremeyeceksiniz. Burayı teslim etmeyeceğiz. Tomalarınızla, coplarınızla, biber gazlarınızla da gelseniz sonuna kadar direneceğiz. TES-İŞ adına söz veriyorum. BU özelleştirme ihaleleri iptal edilinceye kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

Eylemde katılımcılar sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldılar. Yıldırım Yılmaz