Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı ve Devrek yolu üzerinde bulunan restoranların, yemeklerde kullandıkları etlerin patentsiz olduğu ve trafik kazalarında ölen hayvanların da sucuk yapılarak tüketime sunulduğu ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.
Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi çelik açıklamasında şöyle dedi:
“ Bakacakkadı ve Devrek Yolu üzerinde bulunan restoranların, yemeklerde kullandıkları etlerin patentsiz olduğu ve trafik kazalarında ölen hayvanların da sucuk yapılarak tüketime sunulduğu ifade edilmiştir. İl ve ilgili ilçe müdürlüğümüz, denetim elemanları tarafından 23.07.213 tarihinde yapılan denetimlerde; Bakacakkadı Çukur, Bakacakkadı Çaycuma, Çukur Yenice yolu üzerinde bulunan lokanta ve kasapların, yine aynı tarih de Devrek Ankara yolu üzerinde bulunan lokanta ve Restaurant denetimleri yapılmış olup herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır. Devrek ilçe müdürlüğümüz tarafından 2013 yılı içerisinde, Devrek Ankara yol güzergahında toplam 4 kez denetim, Bakacakkadı mevkiinde bulunan yerlerin ise 8 kez denetimi yapılarak, yenilen etin türünün belirlenmesi amacıyla da 3 adet köfteden analiz alınmış ve temiz olduğu ilgili enstitülerce teyid ettirilmiştir. Gazete haberine konu olan kasap ve lokantaların etleri nerelerden temin ettiklerinin araştırmasına yönelik yapılan incelemelerde, Devrek ve Gökçebey ilçelerinde bulunan mezbahalardan temin ettikleri tespit edilmiştir. Kolluk kuvvetleri ile yapılan denetimlerde ilimize çevre illerden gelen etlerinde Bakanlığımızdan ruhsat almış olan mezbahalarda, veteriner hekimi kontrolünde kesilerek frikofrik (soğutuculu) araçlarla ve raporlu bir şekilde gönderildiği tespit edilmiştir. Bakanlık olarak temel ilkemiz, ürünün geri izlenebilirliğini sağlayarak,vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıda tüketmesini sağlamaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur.”