Zonguldak’ta CHP Gençlik Kolları üyesi 15 kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalarda, 'suç işlemeye tahrik' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarını işlediğini iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CHP Gençlik Kolları üyesi 15 kişi, dün Adliye binası önünde toplandı. Grup adına konuşan İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş, Türkiye'nin ve dünyanın toplumun beklentilerine göre yeniden şekillendiğini ifade ederek, " İçinden geçtiğimiz tarihi dönemeçte Türkiye ve dünya yeniden şekilleniyor. Adalet dağıtımı ve demokrasi birbirine paralel olarak liderlerin söylemlerine göre değil, toplumların beklentilerine göre gelişiyor. Bunu, ülkemiz Gezi Parkı direnişi ile bir kez daha anlamış ve idrak etmiş bulunuyor. Artık demokrasi ve adalet fötr şapkada, siyasi sembollerde, lider karizmasında değil, sokaklarda meydanlarda sözünü söyleyen kitlelerin omuzlarında yükselecek. Tabi kİ kendi siyasi ekseninde, lider sultası oluşturmak isteyenlerse, faşizmin bekçisi konumuna düşeceklerdir, Tarih bu saatten sonra' Recep Tayyip Erdoğan "3. Diktatör” olarak yazacaktır. Bizler halkın omuzlarından yükselen adalete ve kurumuna güvenmek istiyoruz. Suçlu ortadadır, şikâyet ortadadır. Anayasa ve yasalara tüm dünyanın gözü önünde karşı çıkan irade ortadadır, 8u irade faşizmde vücut bulmuştur. Memleketimizin adalet dağıtan kurumuna çağrımız var. Cumhuriyet Başsavcılığına 'yargı görevini yapanı etkileme, kanunlara uymamaya tahrik suçlamasıyla yaptığımız başvuruyla Başbakanın yargılanmasını talep ediyoruz. Yürekli. Onurlu aydın adalet mensuplarımızın adaletin gereğini yapacağına inanıyoruz. Başbakan Erdoğan'ı yargılayacak yiğitleri arıyoruz." diye konuştu.

Adalet Sarayı önünde gerçekleşen basın açıklamasının ardından Ateş ve Gençlik Kolları üyesi 15 kişi, Adliyeye girerek savcılığa suç duyurusu dilekçelerini verdi. CHP Gençlik Kolları üyeleri, dilekçelerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalarda, TCK'nın 214'üncü maddesine göre 'suç işlemeye tahrik' ve 216'ncı maddesine göre de 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarını işlediğini iddia etti. Barış DOĞAN