Geçtiğimiz dönem yaşanan “kirli ittifak” destek bulursa AKP ve sermaye, Demir Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi ve AKP meclis üyesi Metin Demir’i Belediye Başkanı yapmak için çirkin bir senaryo hazırladı. Halkın Sesi, istihbarat servisinin çok önemli kaynaklara dayandırarak edindiği bilgiye göre, geçtiğimiz dönem İsmail Eşref’in istifasıyla boşalan koltuğa Metin Demir’i oturtmak için CHP içerisinden meclis üyesi satın alan AKP ve onu destekleyen sermaye grubu, bir kez daha CHP’li Başkan Muharrem Akdemir’i koltuğundan indirip ikinci kez Metin Demir’i başkan yapmak için kolları sıvadı… Senaryo tutarsa, AKP’li Metin Demir, 6 ay sonra Zonguldak Belediye Başkanı olacak…

PARA, TEHDİT, TRANSFER, İTTİFAK!

Demokratik teamüller ayaklar altına alınarak hazırlanan senaryonun ilk ayağı, 30 Mart’ta başkan seçilen Muharrem Akdemir ve diğer belediye meclis üyeleri mazbatalarını alır almaz hayata geçecek. Buna göre ilk önce belediye encümeni ve komisyonlarda sorun çıkarılacak. CHP’li bazı meclis üyeleri komisyonlara itiraz ederek başkanın verimli çalışması engellenecek. CHP’de muhalif bir hareket başlatılacak. Kulislerde en çok konuşulan iddia ise, Muharrem Akdemir’in baskı, tehdit ve para ile istifa ettirileceği… Akdemir’den boşalan koltuğa ise AKP’den aday gösterilecek olan Metin Demir için, CHP’nin 16 kişilik belediye meclisine sokulan 4 “Truva atı” AKP’ye gizli destek verecek. Sayısal üstünlüğü ele geçirecek olan AKP, CHP’yi saf dışı bırakarak demokratik yollardan kazanamadığı başkanlık koltuğunu baskı, tehdit ve para ile ele geçirecek.

MHP KİLİT PARTİ!

Yerel seçim döneminde her platformda, “Sermayenin belediye başkanı olmayacağız” şeklinde propaganda yapıp seçmenden oy isteyen Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ise bu senaryoda kilit parti. Halkın Sesi’ne ulaşan gizli bilgilere göre, AKP ve malum sermaye grubu MHP’nin meclise giren 3 üyesini yakın markaja alacak. Hatta bu isimlerden biriyle daha şimdiden görüşmelere başlanıldı bile. MHP’nin 3 meclis üyesi ve CHP’den gizli oylamada oy verecek 4 kişiyle temas kuracak olan kişiler, AKP içerisindeki “Köksal Toptan-Hamdi Uçar” savaşının dinmesini bekliyor. Halkın Sesi, tıpkı geçtiğimiz dönem olduğu gibi bir kez daha uyarıyor. Kamuoyu CHP ve MHP’nin bu konudaki tavrını ve AKP İl Başkanı Hamdi Uçar’ın açıklamasını merakla bekliyor.

 

AKP’nin CHP Meclis grubuna sokmayı başardığı 4 Truva atının kimler olduğu merak ediliyor