Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız beraberinde Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi, Şube Müdürü Esin İlhan, STK Temsilcileri Nurten Kınay, Nurcan Abay, Şengül Demir, Hülya Tosun, Emel Özdoğan, Şükriye Havva Aygün, Yıldız Dervişoğlu, Altun Emre, Arife Dereli ve Gülüzar Yılmaz ile birlikte Mobil KETEM projesi kapsamında Gümeli de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Proje ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenledi.

 Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ın eşi Nagihan Malğaç, Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş’ın eşi Melahat Baş, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ve vatandaşlar tarafından karşılanan Didem Ayyıldız, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam’ı makamında ziyaret etti. Ardından KETEM Projesi tanıtım toplantısına katıldı.

Çok sayıda kadının yoğun ilgi gösterdiği eğitim toplantısında konuşan Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Kanserin en yaygın ölüm sebepleri arasında olduğu erken tanının özellikle meme kanseri ve rahim ağzı kanserleri açısından son derece önem taşıdığını belirterek kadınlara sağlıklarını ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Projeye önem verdiklerini Kanser’in erken teşhis ve tespiti için gereken çalışmaları yapacaklarını belirten Ayyıldız, “Bu projeler halkın kanser konusunda duyarlılığını artırmak için çok önemli, en büyük görevde insanın kendisine düşüyor. Özellikle kadınlarımız sağılığına sahip çıksın, taramalarını yaptırsın, Ümit ediyoruz ki kanser hastaları azalsın. Kanser erken tanı ile tedavi edilebilir bir hastalık. Her sekiz dakikada bir kadın meme kanserinde, her altı saatte bir kadında rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor" dedi.

 Meme ve rahim ağzı kanserleri ile ilgili bilgiler veren Dr. Dilek Didem Ayyıldız daha sonra katılanların sorularını yanıtladı. Ayyıldız, eğitim toplantısının sonunda Mobil KETEM Eğitim ve Tarama ekipleri ile belde de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 Ayyıldız, ayrıca Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ın eşi Nagihan Malğaç, Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş’ın eşi Melahat Baş, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Halk Sağlığı ekiplerine teşekkür etti.

 Öte yandan Mobil KETEM Projesinin Alaplı’nın ardından 5 Haziran 2013 tarihinde Gökçebey de başlayacağı belirtildi.(İHA)