Yeni Hastane binasının yapım işini yüklenen Turyapı İnş. A.Ş. ise yetkililerin kendilerine yer teslimi yapmasını bekliyor, teslimat gerçekleştikten sonra yıkım başlayacak

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yanına tam kapasiteli yeni bir hastane yapım işi olumlu ve olumsuz bakış açılarıyla bir süredir Zonguldak’ın gündemindeydi. “Böyle bir hastane Zonguldak’a gerekir” şeklinde görüş öne sürenler ile “Buraya yapılacak olan hastane bir butik hastane özelliğinde ve sırf gösteriş olsun diye yapılacaktır ve bu bir israftır” diye görüş belirten taraflar yakında tartışmalarını ileri boyutlara taşıyacaklar çünkü yeni hastanenin ihalesi yapıldı ve ihaleyi alan Turyapı İnş. A.Ş. ise üzerine hastane yapılacak olan poliklinik binasının yerinin kendilerine teslim edilmesini bekliyor.

“DOZERLERİN ÖNÜNE YATARIZ”

Poliklinik binasının yıkılıp yerine yeni hastane yapılmasına karşı çıkan grup “buranın zemin alanı bin metrekare, 5 katta toplam beş bin metrekarelik bir alan içersinde günde beş bin hastaya poliklinik hizmeti veriliyor, bunların yanında gelenler gidenlerle birlikte bu binadan içeri günde en az 10 bin vatandaş girip çıkıyor, laboratuarlar var, destek üniteleri var, acili var, çekim odaları var, dana bunlar gibi onlarca hizmet odası var, burası yıkıldığında hastanede doktor bulamazsınız hepsi çeker gider. Böyle bir hastaneyi daha önce 69 ambarlarının bulunduğu bölgeye düşündüler ama zemin etütleri tutmadı, döndüler dolaştılar bizim polikliniğimizi yıkmaya karar verdiler, yerine ise lüks hastane yapılacakmış, butik hastane denilen cinsten ama bu iş için poliklinik binasını yıkmak israftır ve gösteriştir” şeklinde görüş belirttiler ve yıkım ekibi geldiğinde dozerlerin önüne yatacaklarını da sözlerine ilave ettiler.

“RÜZGARLIMEŞE’DEKİ HASTANE YERİ DE YANLIŞ SEÇİLMİŞTİ”

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi doktorlarından bir grup gazetemize yaptıkları açıklamada Rüzgarlımeşe kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için de yetkilileri zamanında çok uyardıklarını, buraya böyle bir hastane yapılamayacağını söylediklerini ama yetkililerin tüm akılcı itirazları kulak ardı ederek bildiklerini okuduklarını belirttiler. “Ne oldu, sonunda dediğimize geldiler ama iş işten geçti” şeklinde konuşan doktorlar aynı itirazları yeni hastane binası için de yaptıklarını ama kimsenin kendi görüşlerine itibar etmediğini öne sürdüler. Doktorlar konu için yakında Vali’ye çıkacaklarını, Kent Konseyi’ne başvuracaklarını, basın organları kanalıyla kamuoyu oluşturmaya çalışacaklarını da sözlerine eklediler.

“YER TESLİMİNİ BEKLİYORUZ”

Butik hastanenin yapım işini üstlenen Turyapı İnş. A.Ş. ise poliklinik binansın yıkımına başlamak için hastane yetkililerinin kendilerine yer teslimi yapmasını bekliyor. Firma yetkilileri tartışmaların dışında olduklarını, görevlerinin kendilerine verilen işi yapmak olduğunu söylediler. (Sermet AKSU)