İnsanları barışa teşvik etmek için Türkiye’yi karış karış karavanıyla dolaşan Arın, Marmara ve Ege Bölgesi’nden sonra Karadeniz Turuna Zonguldak’ın Alaplı ilçesinden başladı. Arın, Zonguldak’a gelerek hazırladığı barış dilekçesini Vali Ali Kaban’a barış dilekçesini ulaştırması için Özel Kalem Müdürü’ne bıraktığını söyledi.

“Barış ve kardeşliği en üst seviyeye çıkarmak”

Türkiye’yi karavanıyla şehirlere, kasabalara, köylere hazırladığı barış dilekçesini ulaştırmak için giden Arın, insanlar arasında barış ve kardeşliğin en üst seviyeye çıkarılması için başlatılmış gönüllülük esasına bağlı bir proje olduğunu ifade ederek projesini şu sözlerle anlattı:Ülkemizdeki insanlar arası barış ve kardeşliğin en üst seviyesine çıkartılmasına katkı sağlamak için başlattığımız bu çalışma tamamen gönüllülük esasını dayanmaktadır. Bu çalışmanın özünde herhangi bir beklenti ve karşılık yoktur. Arzu eden kişi ve kurumlar tarafından istedikleri kadar imza toplayabilir ve barış dilekçesinin çoğaltabilir, dağıtabilir. İnsanlığın mükemmele doğru yükselişinin çok yoğun ve hızlı yaşandığı bu dönemde, mümkün olduğunca katkı sağlaması gerektiğine sağlamaktayız.”

“Dostlarımızı sevgiye ve barışa davet ediyorum.”

Arın, 11 Temmuz Cuma günü Zonguldak’a geldiğini hafta sonu şehir merkezini gezerek vatandaşlara barış dilekçelerini verdiğini belirterek “11 Temmuz Cuma günü Zonguldak’a geldim. Hafta sonu resmi kurumlara kapalı olduğu için bir ön çalışma yaparak şehir merkezinde çarşı pazarı gezerek esnafa ve vatandaşa barış dilekçelerimizi dağıttık.Zonguldak Valiliğine gittim. Vali Bey’in Özel Kalem Müdürüne barış dilekçemizi bıraktım. Zonguldak’ta belediye başkanına da barış dilekçesi ulaştıracağım. Zonguldak’ta kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, esnaflara kadar gidip barış dilekçesi bırakacağım.” diye konuştu.

 Zonguldak’tan sonraki durağının Devrek, Çaycuma, Bartın, Karabük ve Kastamonu olduğunu söyleyen Arın, barış için başladığı Karadeniz turunu Artvin’e bağlı Hopa ilçesinde bitireceğini söyledi.

Arın son olarak, “Dostlarımızı sevgiye ve barışa davet ediyorum.” dedi.(Aykut KARA)