GMİS Basın bürosundan verilen habere göre Mart ayı başından beri çeşitli eylem, basın açıklaması ve yürüyüşlerle mücadelelerini sürdüren işçiler, Şirkete ait fabrika önünde 24 Nisan’da kurulan direniş çadırındaki direnişlerini de sürdürüyor. İşçileri; GMİS yöneticileri, eşleri, çocukları ve emek dostları yalnız bırakmıyor.

GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Karadon Şube Mali Sekreteri Seyfi Özkaynak, Gelik İşyeri Temsilcisi İsmet Hacıbektaşoğlu ile özel bir şirkette örgütlenme çalışması yaparken işten atılan emekli maden işçisi Recep Adıgüzel, İzmir Ege Doğaltaş fabrikasında çalışırken sendikalı oldukları için işten atılan işçilerle beraber direniş çadırında eyleme destek verdi.

Ege Doğaltaş ve Traverten Şirketi işçileri, sonuç alınıncaya kadar mücadelelerini sürdürmekte kararlı olduklarını bir kez daha ifade ettiler.

GMİS HEYETİ, SOMA ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

GMİS Heyeti, 13Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan maden ocağında yaşanan iş cinayetinde hayatını kaybedenlerin defnedildiği Soma Şehitliği’ni ziyaret etti.
Tutkun, “Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.Tüm işçi sınıfının başı sağolsun. Karanlık içinde çalıştılar,ışıklar altında yatsınlar” dedi.

CHP HEYETİ DİRENİŞ ÇADIRI’NDA

İzmir Ege Doğaltaş fabrikasında çalışırken sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin direnişlerini sürdürdükleri çadıra ziyaretler sürüyor. Direniş çadırını ziyaret edenCHP İzmir İl ve Kemalpaşa ilçe örgütü ile kadın kolları üyeleri, eyleme destek verdiler.

Direniş Çadırını ziyaret eden İzmir Bornova sol cephe heyeti de mücadelenin başarıyla sonuçlanması için destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.

GMİS HEYETİ, STANDART PROFİL İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ

Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 393 gündür direnişte olan Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde Standart Profil işçilerini ziyaret eden Sendikamız heyeti mücadeleye destek verdi.