DSP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, DSP Zonguldak İl Başkanı Nedim Ünal, Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur ve Parti İlçe Sekreteri Gökhan Günay ile henüz resmi müracaat yapılmamasına karşın Belediye Başkan adaylığına kesin gözüyle bakılan Op. Dr. Recep Erdoğan Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Ereğli Şubesini ziyaret eti. Şehit yakınlarının Cumhuriyet Bayramını kutlayan DSP heyeti, şehit yakınları ve gazilerin yaşadığı sorunları dinledi. Partinin il, ilçe başkanları ile Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Erdoğan, ziyarete ilişkin bire konuşma yaptı. Erdoğan, böylesine anmalı bir günde kendilerini ziyaret ederek hem bayramlarını kutlamak hem de varsa yaşanan sıkıntılara dinlemek istediklerini söyledi. Şehit ve gazilerimize çok şey borçlu olduklarının altını çizen Dr. Recep Erdoğan, onlardan gelecek taleplerin kendilerine ‘emir’ sayacaklarını ifade eti. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdöven, hem yerelde hem de genelde büyük sıkıntılar içinde olduklarını söyledi. Dernek yönetim yerinin dar ve küçük olmasından söz eden Demirdöven; “Bize layık görülen dernek yerimiz çok ufak. Bize ziyarete gelen misafirlerimizi daha geniş bir yerde ağırlamak bizimde hakkımız. Bizler; oğlunu, kardeşini, yakınlarını şehit vermiş anne-babalarız. Bazı şeyler istenmeden verilmelidir” dedi. Dernek binasındaki bu ve benzeri eksikliklerin kendilerinin iç meselesi olduğunu belirten Başkan Demirdöven, ülke genelinde yaşanan bazı gelişmelerin de kendilerini oldukça üzdüğünü de ifade etti.

 

YÜREĞİ YANARKEN ELLERİ ÜŞÜYEN İNSANLARIZ

Cumhurbaşkanı Ahmet Gül tarafından Ahmet Kaya’ya ödül verilmesi konusunu gündeme taşıyan Demirdöven, şunları söyledi: “Biz yüreği yanarken elleri üşüyen insanlarız. Mezarda şehidimizin mezarına dokunduğumuz zaman elimiz üşüyor. Biz, hiçbir zaman kapıkulu olmayacağız. Bizi dilenci olarak gördüler. Yeter artık. Benim ağzımdan, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünü almasınlar.

Bu ülkede, Ahmet Kaya dışında ödül verilecek başka bir kimse daha yok muydu? Ben bunu şehit ailesine ve gazilere hakaret olarak nitelendiriyorum. Gözümüzün içine baka baka bu ülkeyi bölmek isteyen bir insana Sayın Cumhur Başkanımızın elinden bir ödül verilmesi bizleri yaraladı. Sevelim. Yaratılanı sevelim. Gülü, çiçeği sevelim. İnsanları sevelim. Özelikle geride şehidi kalmış dulu, şehit annesini-babasını sevelim. Kolunu, bacağını kaybetmiş ayakta duramayan gazimizi sevelim. Biz bu sevgiyi istiyoruz. Biz bu sevgiye susadık. İtilen, horlanan, garip görülen kapı kılı olmak istemiyoruz. Biz bu devletin, bu bayrağın sahipliyiz. 75 milyon Türkiye’nin içinde burada bulunanlar seçilmiş insanlarız. 75 milyon içinde şehit babası olmanın onur ve gururunu yaşıyorum. Seçilmişlere istenmeden verilmelidir.”

 

DOKTOR’A TEM DESTEK

Yapılan ziyaretten ötürü çok mutlu olduklarını da belirten Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdöven, “Burası senin yuvan’ dediği Dr. Recep Erdoğan için, “Sizin Recep Erdoğan olarak bir yerlerde olmanız bizim lehimize olacak diye düşünüyorum. Geldiğiniz için il, ilçe başkanımıza ve belediye başkan adayımız Dr. Recep Erdoğan olarak size bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kulandı.