AKP’liler Erdem öncülüğünde, AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AKP Zonguldak eski Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak İl Genel Meclisi üyesi ve başkanı Vacit Durdubaş ve partilerle birlikte Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, AKP’nin 12 yıllık iktidarında Zonguldak’ın hala ulaşım sorunlarının çözülememesinden bahsetti. Erdem “Zonguldak’a hizmet verme konusunda kastımız yok.” dedi.

“Zonguldak’ın hizmetlerden faydalanamamasından üzüntü duyuyoruz”

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Erdem’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, AKP’nin 12 yıllık iktidarında Zonguldak’ın hala ulaşım sorunlarının çözülememesi, Mithatpaşa tünelinin ödenek yokluğundan durdurulmuş olmasını kendilerini üzdüğünü ifade ederek “Türkiye’nin hemen hemen hangi iline giderseniz gidin yol sorununun çözüldüğü bir dönemde Zonguldak’ın hala bu konuda mahrum kalması ve TTK’nın maddi noktada ciddi bir ölçüde Zonguldak’ın bu hizmetlerden faydalanamamasından sendika olarak ve sivil toplum örgütü olarak üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

“Devlet millet kaynaşmasını sağlayacak bir cumhurbaşkanı olmasını önemsiyoruz”

Aşkar, Memur-Sen olarak cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili düşüncelerini belirttiklerini ifade ederek “Genel sorunlar bazında da baktığımızda cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu ziyareti çok anlamlı bulduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizler cumhurbaşkanlığı noktasında daha önce de Memur-Sen olarak fikrimizi defalarca dile getirdik. Birinci önceliğimiz milletle barışık devlet millet kaynaşmasını sağlayacak bir cumhurbaşkanı olmasını önemsediğimizi, tarafsızlık anlayışı noktasında taraf olması gerektiği ile ilgili meclisimizin deyimiyle tarafsızlığın aynı zamanda namussuzluk anlamına gelebileceğini haklının değil de adil ve adaletli taraf olunma noktasında taraf olunması gerektiğine inandığımızı belirtmek istiyorum. Yine özellikle son günlerde Filistin’de artan zulüm karşısında Memur-Sen olarak sivil toplum örgütü bazında sessiz kalamayacağımızı ve son olarak da yarın düzenleyeceğimiz basın açıklamasıyla nasıl bir cumhurbaşkanı istediğimizi ve neden böyle bir cumhurbaşkanı istediğimizi Zonguldak kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtiyorum.” diye konuştu.

“Zonguldak’a kastımız yok”

Erdem, Memur-Sen’e ziyaret konuşmasında iktidar Zonguldak’a özel bir kasıtlarının olmadığını belirterek “Zonguldak’a karşı bir kastımız, tavrımız yok. Zonguldak gibi bir çok ilde olan sorunlardan dolayı kastımız varmış gibi algılanıyor. Vatandaş faturayı bize kesiyor. İzmir yerel seçimlerde arsenikli suya oy verdi. Biz ‘Niye bize oy vermedin.’ demedik. İzmir’de su sorununu çözdük. Yereldeki belediye başkanlarının bizim partimizden olması bize avantajı birlikte yapacağımız çalışmalarda uyumluluk sağlamasıdır. Biz parti olarak başladığımız işi bitiririz. Biz Türkiye’yi ayağa kaldırdık.” dedi. (Aykut KARA)