Zonguldak Valisi Ali Kaban Kdz. Ereğli ilçesine gelerek iade-i ziyaretlerde bulundu. Ereğli Hükümet Konağı binası önünde Kaymakam İbrahim Çay, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Başsavcı Sinan Temel, belde belediye başkanları, daire müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları tarafından karşılanan Kaban ilk ziyaretini Kdz. Ereğli Kaymakamlığı'na gerçekleştirdi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay Vali Kaban’a ilçenin genel yapısı ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Kaban, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığını ve Ereğli Belediyesi’ni ziyaret etti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Vali Kaban’ı çalışmalar hakkında Vali Kaban’a bilgiler verdi.

“MAAŞLARIMIZI GÜNÜNDEN ÖNCE ÖDÜYORUZ”

 Posbıyık “Ereğli Belediyesi’nin 20 yıldır sigortaya da vergi dairesine de borcu yok. İşçi ve memurlarımıza maaşlarını gününden önce ödüyoruz. Memurlarımıza da burada toplu sözleşme yaptık. Devlet dairelerinde çalışan memurlara göre her ay net 800 TL fazla ücret ediyoruz. Ereğli’de belediyecilik olarak Allah’a şükür bir sıkıntımız, problemimiz yok. Maddi yönden borcumuz harcımız yok, kendi yağımızda kavruluyoruz. Hazırladığımız projelerle de vizyonumuzu sürekli olarak değiştirmeye çalışıyoruz. Bunun için büyük bir çaba içerisindeyiz” diye konuştu. Kaban daha sonra ERDEMİR ve Ereğli TSO’yu ziyaret etti. Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Vali Kaban’ın Zonguldak için bir şans olduğunu ve bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini ifade etti. Tetiker, “Biz ERDEMİR özelleştikten sonra çok büyük sıkıntılara girdik Ereğli olarak. ‘Erken özelleştirme’ diyorum ben buna. Bizim organize sanayimiz, diğer yerler falan her şeyimiz tam teşekküllü sonuçlandıktan sonra özelleşseydi bizim için bir şey fark etmeyebilirdi. Neden? Erdemir ile olan bağlılığımız ortadan kalkmış olurdu.” Dedi.

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ MÜJDESİ
Vali Kaban TSO ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada ERDEMİR’in Ereğli ekonomisinin amiral gemisi olduğunu söyledi. Vali Kaban, “Erdemir Ereğli’nin Amiral Gemisi, onun bazı yerlerde bütün diğer ilçedeki yapıları çekmesi gerekiyor. Böyle büyük gemi gibi ve onların da ona destek vermesi gerekiyor. Geldiğimizde kendilerine ERDEMİR’in nihai ürünü bölgedeki tedarikçi firmalardan temin etmesi yolunda sistematik oluşturması için rica etmiştim. Onlarda buna sıcak baktıklarını ifade etmişlerdi. Ama bir bağlantı kurup da nasıl yapacağımıza dair ortak bir sistematik kurmamıştık. Şimdi onunla ilgili çalışacağız. Çünkü aynı şeyi ben Kardemir ile de görüştüm ve Kardemir’in Çaycuma ve Gökçebey üzerinde benzer bir destek verme hususunun olabileceğine dair karşılıklı mütalaalarımız olmuştu. Bunun yanında dün Resmi Gazete’de yayınlandı, artık bir Denizcilik Fakültemiz de var. Ereğli’de hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi. Vali Kaban TSO ziyaretinin ardından Ereğli'de Deniz Ticaret Odası, Şehit Aileleri, Gaziler Derneği, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Muhtarlar Derneği ve Çınar Boru Profil Fabrikası yöneticilerini ziyaret etti.(İHA)