ERDEMİR adına Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında          25 Şubat 2013 tarihinde başlayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı ve sözleşme 26.07.2013  tarihinde bağıtlandı.

 

Karşılıklı güven, anlayış ve uzlaşmacı bir diyalog içerisinde sürdürülen müzakereler neticesinde ERDEMİR, çalışanlarının haklarını koruyup geliştiren bir sözleşme daha imzalayarak,  çalışanlarını en değerli varlığı olarak gördüğünü, çalışma barışına verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

 

Küresel çelik sektöründe ekonomik krizin etkilerinin hala devam ettiği, dünya çelik devlerinin dahi zarar açıkladığı, işten çıkarma ve çalışma saatlerini azaltma gibi konuları gündemlerine aldıkları bir süreçte, toplu iş sözleşmesinin karşılıklı menfaatlerin dengeli bir şekilde karşılanarak anlaşma ile sonuçlanmasıyla çalışanlarımız ve tüm paydaşlarımız kazançlı çıkmıştır.  

 

MESS ve Türk Metal Sendikası yöneticilerine süreç boyunca gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eder, sözleşmenin ülkemize, Şirketimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diler, ERDEMİR’in bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışanlarına sunduğu imkanlarla örnek bir şirket olmaya devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.