Erdemir Basın ve Halkla ilişkiler bürosundan yapılan açıklamaya göre İşletmelerde verimlilik artışını desteklemeyi, verimlilik bilincinin ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Verimlilik Proje Ödülleri, 2 Haziran’da Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. ERDEMİR’in ödülünü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan’a takdim etti. 

Verimlilik Proje Ödülleri Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi’nde finale kalan 44 projeden 16 tanesi, “Süreç İyileştirme, Otomasyon ve Teknoloji Yönetimi, Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik” olmak üzere 4 alt kategoride ödüle hak kazandı. ERDEMİR, “İstatistiksel Deney Tasarımı (DOE) Tekniği ile 6513 Kalite Çeliklerde Şekillendirilebilirlik Parametreleri Optimizasyonu” konulu başvurusu ile “Süreç İyileştirme” kategorisinde ödül aldı. Törende ödül alan projelerin sunumları da gerçekleştirildi.

 “İstatistiksel Deney Tasarımı (DOE) Tekniği ile 6513 Kalite Çeliklerde Şekillendirilebilirlik Parametreleri Optimizasyonu” projesi ile ilgili olarak ERDEMİR Genel Müdürü Sedat ORHAN, söz konusu çelik kalitesinde müşteri beklenti ve taleplerine odaklanarak, kısa sürede ve az sayıda deneme üretimi ile müşteri beklentilerini karşıladıklarını, bu sayede bu ürün grubunda ülkemiz ithalatında olası azalma ve ihracatta artış potansiyeli elde etmeyi ve ülkemizin cari açığı ile mücadeleye de katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.