Karadeniz Ereğli Belediyesi’ni AK Parti’nin kazanması sonrasında Ereğli’de ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

 

Ereğli Belediyesi’nde başkan yardımcılıkları görevlerine milletvekili Ercan Candan’ın istediği isimler atandı.

Atanan isimlerin ortak özelliği Ercan Candan’a çok yakın ve cemaat ile sol kökenli olmaları.

Ereğli Belediyesi’nde atamaların Ercan Candan’ın isteği doğrultusunda devam edeceği belirtiliyor.

 

Seçimler öncesinde Dr. Hüseyin Uysal’ın aday yapılması için varını yoğunu ortaya koyan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan seçimlerde de aday gibi çalışmış ve kazanılan seçimler sonrasında adeta kendi başkan seçilmiş gibi Ereğli’de ziyaretlerini sürdürmüştü.

Milletvekili Candan’ın seçimler sonrası belediye üzerinde etkisi ne olacak sorusu ise yavaş yavaş cevap bulmaya başladı

Seçimlerin ardından Hüseyin Uysal ilk olarak kendine başkan yardımcısı olarak Esra Alpago’yu seçmişti. Bu atamanın ardından merak edilen diğer atamalara ise Ercan Candan damgasını vurdu.

Ercan Candan’a yakınlığı ile bilinen Av. Nazım Erdoğan, yine Ercan Candan’ın meclisteki danışmanı İbrahim Cöbek ve yine Ercan Candan’ın talebi doğrultusunda belediyede İşletme ve İştirakler Müdürü görevini yürüten İsmail Başel yeni başkan yardımcıları oldu.

Diğer yandan Basın Danışmanlığı görevine ise Ercan Candan’ın okul arkadaşı Gazeteci Hasan Sarıalp’in getirilmesi bekleniyor.

Yapılan bu atamaların ardından Belediyeyi kim yönetecek soruları akıllara gelmeye başladı.

Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır seçimler öncesinde Ercan Candan’a karşı durarak Dr. Hüseyin Uysal’ın aday yapılmaması için mücadele etmişti. Süreçte ise Ercan Candan’ın Fatih Çakır’ın görevden alınması için çalışmalarını yürüttüğü ise kamuoyunda konuşuluyor.

Diğer yandan Başkan Hüseyin Uysal ve Esra Alpago da dahil olmak üzere 4 başkan yardımcısının ortak özellikleri sol ve cemaat kökenli olmaları. (Haber Merkezi)