Proje herkes için hayırlı geçti

 Kocaeli Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Gazeteci Hasan Fehmi Ketenci yaptığı konuşmada “Yerel basını sizler güçlendireceksiniz. Yerel basında inşallah daha güzel işler çıkacak. Sizlere bir şeyler verebildiysek ne mutlu bizlere. Katılanlara buraya gelenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Basın İlan Kurulu Üyesi (BİK) ve Gazeteci Cenk Kargı “Yaptığınız haberi kimseye söylemeyin. Eşinize, dostunuza, sevgilinize dahi söylemeyin. Yaptığınız haber sizde kalsın. Yarın gazetenize baktığında deyin ki ‘Patlattım işte’. Bizi dinleyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Özer Elikoğlu “ Basın kanunun size verdiği hakları bilin. Yaptığınız sözleşmeleri, çalışma haklarınızı, gazetenizin haklarını, patronun haklarını bilin. Bildiğiniz sürece sorunlarınızı çözersiniz.” dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

Basın İlan Kurumu Müdürü Özgür Topaloğlu, eğitim seminerinin güzel geçtiğini bu eğitimle yerel basında güzel çalışmaların çıkacağını söyledi ve katılımcılara teşekkür etti.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, katılımın ilk günkü gibi yoğun olduğunu söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Katılımcılar böyle bir proje için emeği geçenlere teşekkür ederek alkışladı. Eğitim seminerini başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi. Verilen sertifikadan sonra katılımcılar Ketenci, Kargı, Elikoğlu, Tezel, Topaloğlu, Akbıyık ile toplu fotoğraf çektirdi. Çekilen fotoğrafın ardından Zonguldak Mühendis ve Mimarlar Odası Lokalinde verilen yemeğe Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir katıldı.

“Zonguldak’ta yerel basın olarak fazlayız ve farklıyız”

Akdemir, “Zonguldak’ta yerel basın olarak çok fazlayız ve farklıyız. Bu da bizim demokrasiye bağlığımızdandır. Zonguldak böyle farklı bir şehirdir. Gazeteci arkadaşlar gördükleri, bildikleri gerçekleri, sizler elinize aldığınız kalemle doğru ve tarafsız bir biçimde süzgeçten geçirerek yazacaksınız. Bizler şimdilik yöneticiyiz. Bizler öz eleştiriye her zaman açığız.” dedi.  (Aykut KARA)