Projesinin ilk kısmı olan Quarkxpress (Sayfa Tasarım Programı) eğitiminin, altı günlük (54 saat) kısmının ardından 4 günlük (22 saat) sürecek olan “Habercilikte İletişim Teknikleri Eğitimi” programı Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı. Eğitim; Almanya’da eğitimler ve seminerler vermeye devam eden Uluslararası NLP ve Master MentalTrainer olan Sabiha Parlardemir tarafından veriliyor. Seminere, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, BİK Zonguldak Şube müdürü Özgür Topaloğlu ve gazeteciler katıldı.

“HABERCİLİKTE OLUMLU SONUÇ UMUT EDİYORUZ”

Eğitmen Sabiha Parlardemir, seminerde habercilikte İletişim Teknikleri Eğitiminde, katılımcıların özgüvenleri güçlendirilerek, tüm algı kanalları(görsel-işitsel-dokunsal) ortak kullanım becerisi kazanma, iletişimde gerçekleşen kopuklukların farkına varıp düzeltici etkinliklerde bulunabilme, soru sorma yöntemlerini geliştirebilmesi, beden dilinin iletişimde etkisini gözlemlenmesi ve iletişimde empatik bağ kurma yöntemleri anlatıldı. Basın ilan Kurumu Zonguldak Müdürü Özgür Topaloğlu, basın çalışanlarına yönelik eğitim seminerlerinin ve programlarının devam edeceğini vurgulayarak,  programın ilk etabı olan sayfa tasarımcılarına yönelik verilen seminerin olumlu sonuçlarının, habercilikte iletişim teknikleri eğitimi seminerinde de görmeyi umut ettiklerini söyledi.

“BU YILI EĞİTİM YILI İLAN ETTİK”

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık da gazetecilerin programlara gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirterek, bu yılı eğitim yılı ilan ettiklerini söyledi.  BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ise, bu tür projeyi BAKKA’dan talep ettikleri için ZGC ve Basın İlana Kurumu’nu tebrik ederek, katılımcılara başarılar diledi. Alanında uzman olan Sabiha Parlardemir’de gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, lise yıllarında gazeteci olmak istediğini ancak abisi tarafından engellendiğini anlattı. Parlardemir, özellikle savaş muhabiri olmak istediğini belirterek, mesleğe yeni başlayan muhabirlere de kendilerine hedef koymalarını isteyerek başarılar diledi.  Parlardemir, programın ilk gününü tüm algı kanalları (görsel-işitsel-dokunsal) ortak kullanım becerisi kazanma konusunu anlatarak sonlandırdı.

(Haber Nermin AKKAYA)