Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Zonguldak Gençlik Merkezinin “Gençlerle El Ele Hep Birlikte Türkiye” projesinin amacı, gençleri aydınlatmak, gençlerin devletimize olan güvenini pekiştirmek, geliştirmek, öğrencilerin birlik ve beraberlik duygularını geliştirmek, gençlerin vatan sevgisini güçlendirmek, Polis ve öğrenciler arasında iletişimi artırmak, devletin her zaman onların yanında olduğunu ifade etmek, aidiyet duygularını artırmak ve tarih bilinci uyandırmak.

MİLLİ CANLI İZLEDİLER

Gençlere yönelik projelerin önemli olduğunu belirten Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, “Gençlerle el ele hep birlikte Türkiye” sloganıyla gençlerimiz ile birlikte İstanbul’u gezdik. Burada 40 gencimizle birlikteyiz. Balta Limanı Polis Evinde yemeğimizi yedik. Çocuklar boğazı seyrettiler. 1453 Panorama Müzesini gezdiler. Türkiye-Hollanda milli maçını Şükrü Saraçoğlu stadında canlı izlediler. Şehitliğimizi gezdik. Gerçekten gençlerimizin şehitlerimize olan bağlılığını gördük. Onlara dualarını gördük. İnşallah gençlerimize ecdadımızı anlatmak istiyoruz. Kültürümüzü tanıtmak istiyoruz ve o kuşaklarında devamını istiyoruz” dedi.  “Gençlerle El Ele Hep Birlikte Türkiye” projesi kapsamında İstanbul gezisine katılan öğrencilere hitaben Zonguldak Polis Evinde konuşan Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Barış Pekince ise “ Sizin gibi değerli gençlerimizle İstanbul’un farklı yerlerini gezeceğiz. Gezi boyunca polis ağabeyleriniz ve ablalarınız yanınızda olacak. Onlar da sizin gibi genç, üniversite mezunu, sizin gibi okumayı seven polis ağabey ve ablalarınız. Onlarla sohbet edip istediğiniz ve merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Gezi boyunca tarihimizi ve geleceğimizi daha iyi çözümleyebilirsiniz” dedi.

PROJE SAYESİNDE YENİ ARKADAŞLIKLAR KURDUK

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Zonguldak Gençlik Merkezine teşekkür eden öğrenciler şunları söyledi:  “Böyle güzel yerleri gördüğümüz için çok mutluyuz. Her şey çok güzeldi. Bize bu imkanları sunanlara teşekkür ediyoruz. Hediye olarak Türkiye Milli Takımının forması, şapkası verildi, karnımız doyuruldu. Bu proje sayesinde yeni arkadaşlıklar kurduk, yeni insanlarla tanıştık. Çoğumuz farklı okullardan geldik.” Balta Limanı Polis evinde yemek yedikten sonra boğazın eşsiz güzelliğini seyreden öğrenciler burada horon teptiler, darbuka ve klarnet çalarak eğlendiler. (Haber Merkezi)