Genel Maden İşçiler Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun, Teknik Müdür Nizamettin Tiryaki, 28 Haziran 2013 tarihinde başlayacak grev konusunda HEMA AŞ Amasra İşletmesinde çalışan maden işçilerini bilgilendirdiler.

Genel Maden İşçileri Sendikası, Hattat Holdinge ait Armutcuk ve Amasra HEMA AŞ. İşletmelerinde çalışan yaklaşık 1250 işçi adına yürüttüğü Toplu İş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonucu 28 Haziran 2013 tarihinde bu işyerlerinde greve çıkma kararı almıştı.

GMİS Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam 19 Haziran 2013 günü yapılan bilgilendirme toplantısında şunları söyledi.

“Bildiğiniz gibi HEMA AŞ. ile sizlerin adına yürüttüğümüz toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca grev kararı aldık. 28 Haziran sabahı Armutcuk ve Amasra işletmesinde grev pankartımızı asacağız. Grev gözcüsü arkadaşlarımız grev önlüğünü giyecek. Grevle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık.

Fakat önümüzde daha 9 günlük bir süreç var. Umarım greve gerek kalmadan bu surede anlaşma sağlanır. Biz hiçbir zaman işçimizin ve işyerlerimizin zarar görmesini istemeyiz.

Ama emeğin hakkının korunması içinde gerekeni de yapmaktan geri duymayız. Bu konuda Sendikanız GMİS dünyaya mal olmuş sendikadır. Siz ve biz bir bütünüz. Bu bütünlük te başarıyı getirecektir” dedi.