Zonguldak'ın önemli ziyaretçi merkezlerinden olan Gökgöl mağarası, yenilenen yüzüyle hizmete açıldı. Buna göre mağaranın giderlerini karşılamak üzere ziyaret tarifesi sivil 15, öğrenci 10 TL olarak güncellendi.

Zonguldak İl Genel Meclisi ikinci oturumu Necdet Karaveli Başkanlığında toplandı. İl Genel Meclisinin  toplantı tutanak özeti okunup oylandı.

Daha sonra merkez İlçe Elvanpazarcık beldesi Cumhuriyet mahallesi hudutları dahilinde, Zonguldak-Devrek Karayolu kenarında bulunan, İl Özel İdaresi sorumluluğundaki Gökgöl Mağarası önüne yapılan ziyaretçi merkezinin tamamlanarak hizmete açıldığı belirtildi. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesi gereğince Gökgöl Mağarası ziyaretçilerine uygulanacak olan tam ve öğrenci giriş ücretleri ile ücretten muaf tutulacak kişi ve grupların belirlenmesi görüşüldü.

Toplantıda konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, mağara ziyareti için öngördükleri ücret tarifesi hakkında şunları söyledi: "Ülke genelinde 50 ile 15 lira arasında değişen fiyatlar var. Mağaramızın da aylık gideri de yaklaşık 40 bin lirayı bulmaktadır. Dolayısıyla bir ücret belirlenmesini talep ettik. Daha önce 5 ve 10 TL şeklinde olan fiyat tarifesinin sivil 15 TL, öğrenci 10 TL şeklinde değerlendirilmesini uygun görüyoruz. Eğer sizler de uygun görürseniz fiyatın bu şekilde belirlenmesini, en azından oradan bir gelir ede etmek değil giderlerini karşılamayı hedefliyoruz. Bizim teklifimiz sivil 15, öğrenci 10 T şeklinde olacaktır. Diğer taraftan şehit, gazi yakınlarımız, engellilerimiz ve basın mensuplarımız gibi vatandaşlarımızın da ücretsiz olarak faydalanmasını arz ediyoruz."

Daha sonra yapılan oylamada Karayılmaz'ın teklifi kabul edildi.

(Haber: Şebnem Saka)