Zonguldak'ta, kuş yakalamak için ağaçlara tırmanan bir kedi, ayağını sakatladı. Hayvan hastanesine götürülen kedinin sol bacağının diz ekleminde kırılma ve zedelenme tespit edildi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesi Karacaören köyünde oturan Hayriye Mıcık'a ait bir yaşındaki Pamuk adı verilen kedinin sol ayağını hareket ettiremediği görüldü. Felç olduğu zannedilen kedi, yemek yememesi üzerine Zonguldak Veteriner Kliniği'ne getirildi. Burada yapılan tahlil ve çekilen röntgenin ardından kedinin sol bacağının eklem yerinde kırılma ve zedelenme tespit edildi. Kedinin kırık bacağı, özel bir destek konularak bandajla sarıldı. Kedinin kuşları yakalamak için ağaçlara çıktığını belirten Hayriye Mıcık, "Ayağını nasıl sakatladı bilmiyoruz. Kuşları yakalamak için ağaca çıktığı ve yere düştüğünü tahmin ediyoruz. Acı içinde kıvranıyor. Dayanamadık buraya getirdik" diye konuştu.

 Kedinin yüksekten düşmesi sonucu ayağını sakatlamış olabileceğini belirten Veteriner Hekim Suat Olucak, şunları söyledi: "Herhangi bir darp izi yok. Trafik kazalarında tüylerde ezilme, deride morarma gibi işaretler bulunur. Bu tür bulgular yok. Çok büyük ihtimal ya yüksek bir apartmandan, ağaçtan düşmüş ya da yüksek bir yerden atlamıştır.”

Kedinin iki ayağının üstüne basamadığı söylenince omurilikte bir sıkıntı olduğunu düşündüklerini anlatan Olucak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Az önce yaptığımız muayenede sol diz ekleminde kırık tespit ettik. Şu an için gerekli tedaviyi yaptık. Ameliyat olması alternatiflerimiz arasındaydı ama eklem bölgesinde sıkıntı çıkma ihtimali nedeniyle şimdilik gerek görmedik. Bandajla ayağını sararak, kırığın kaynamasını bekleyeceğiz. Kemik kaynamasının üç hafta ya da bir ay süreceğini tahmin ediyoruz.”

Kedinin bir ay içerisinde iyileşmemesi durumunda ameliyat edilerek ayağına platin takılacağı belirtildi.(iha)