Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin beraberinde yönetim kurulu üyeleri hayvan sever dostu Meltem Demir’e teşekkür belgesini verdi.

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi karşısında bulunan yerel gazete satış bayisinde görevli Meltem Demir’e hayvanlara gösterdiği ilgi alaka ve onları koruyup kollaması nedeniyle teşekkür belgesi verildi.

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin yaptığı konuşmada, “Yemek bulma konusunda hayvanların sıkıntıları var. Bu noktada da aslında beslemek görevi devletin görevi. Yasalar devlete vermiş bu görevi. Fakat gönüllülere büyük iş düşüyor, gönüllüler hayvanları besliyor sokaklarda. Zonguldak’ta mahallelerde, semtlerde sokak hayvanlarını besleyen bir sürü hayvan sever var. Ama biz bugün bir hayvan severi bulduk ve ona teşekkür etmek istiyoruz. Meltem hanım gazete noktasında satış görevlisi. Kendisi valilik bünyesindeki hayvanları koruyup, besliyor. Bundan Valimizin, eşinin ve bizimde haberimiz oldu ve çok mutlu olduk. Elbette diğer hayvan severlerde bizim için çok önemli ama bu arkadaşımız burada herkesin gözü önünde olduğu için çok büyük örnek teşkil ediyor. Biz dernek adına kendisine teşekkür belgesi vermek istiyoruz. Herkese örnek olmasını istiyoruz. Kocaman yüreği için, hayvanlara olan merhameti ve sevgisi için de kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Ardından konuşma yapan yerel gazete satış bayisinde görevli Meltem Demir ise “Kimi zaman dost, kimi zaman bekçi, kimi zamanda arkadaşlarıyla insanoğluna hizmet için yaratılan ve insan hayatının vazgeçilmez parçası olan sokak hayvanlarını korumak ve gözetmek her insanın yapması gereken bir davranıştır. Unutulmamalıdır ki, sokak hayvanları da bize birer emanettir. Sokak hayvanlarının korunması ve gözetilmesi için bütün insanların üzerine düşeni yapmasını diliyorum” diye konuştu. Barış DOĞAN