Toplantıda konuşan Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç,  Kilimli Belediyesi’nin içini boşaltanları savcının karşısına çıkarana kadar mücadele edeceğini belirterek, “ Kim Kilimli Belediyesi’nin bir kuruşunu yemişse, o kişinin gırtlağına olta atıp o 1 kuruşu geri alacağım. Gereken neyse gereken yapaılacak” dedi.

Başkan yardımcıları, meclis katipleri, encümen üyeleri, imar ve diğer komisyon üyelerinin de belirlendiği toplantıda,  komisyonlara AKP’li üyeler de alındı. Seçildikten sonra parti rozetini çıkardığını söyleyen Aslankılıç,  “Ben AKP ve CHP grubundaki arkadaşlarıma sesleniyorum. Gelin millete ne söz verdiysek birlikte onun gereğini yapalım.  Kilimli’yi daha güzel günlere birlikte taşıyalım” şeklinde konuştu.

36 gündem maddesi ile toplanan mecliste en dikkat çekici olay ise CHP grubunun arka arkaya verdiği soru önergeleri oldu. Kilimli Belediyesi’nin son 5 yıldaki tüm harcamalarını didik didik incelemek için bir tahkikat komisyonu kuracaklarını söyleyen Aslakılıç, daha sonra verdikleri önergeleri okuttu.

 AKP’li meclis üyelerinin de onayladığı önergeler şunlar:   Ticarethane ruhsatlarının nasıl verildiğinin araştırılması, Kilimli dolmuş durakları ile yapılacak yeni sözleşme için yetki verilmesi, kaçak su için inceleme yapılması ve katı atık ücretinin kaldırılması, belediye kiralarının tahsil edilip edilmediğinin incelenmesi, belediyenin geçmiş 5 yıllık harcamalarının incelenmesi, hurda hırsızlığı davası, belediye pazar yeri ve sanayi sitesindeki dükkanların kime neye göre verildiğinin incelenmesi, Radartepe’de yapılan harcamalar ve burada kaybolan 60 buzdolabı, masa ve sandalyeler, televizyonların akıbeti, emlak vergisinin düşürülmesi için komisyon kurulması, Yapılan ihalelerin kanuna uygunluğunun  incelenmesi için tahkikat komisyonu kurulması…

Öte yandan yapılan seçimlerde Ali Cesur birinci  başkan vekilliğine seçilirken, Mehmet Altıparmak ikinci başkan vekili oldu.  Ceyhun  Girgin ve Mesut Şalvarcıoğlu’nun katipliğe seçildiği toplantıda,  Hasan Aslan ve Fevzi Bekar Encümen üyesi oldu. İmar komisyonuna ise AKP’den Nurten Suiçmez ve Kamil Altun, CHP’den ise Aşkın Girgin, Fevzi Bekar, Naci Çoban seçildi.