Hırsızlık, ihaleye fesat karıştırma, delillerin karartılması, belediyeyi zarara uğratmak gibi suçlamalarla hakkında birçok soruşturma ve dava olan Kilimli İlçesi’nin AKP’li eski Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, şimdide “fişleme” iddialarıyla karşı karşıya… İddiaya göre Başkan Özdemir, Kilimli Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü arşivinde bulundurması gereken yüzlerce dosya ve belgeyi belediyenin Radartepe Sosyal Tesisleri’nde bir odaya sakladı. İçerisinde yüzlerce kişinin isim, telefon numarası, adresi, siyasi eğilimi ve özel bilgilerinin bulunduğu evraklara el konuldu. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimleri kaybetmesi kesinleşen Belediye Başkanı Özdemir, koruması ve şoförünü tesislere göndererek tüm belgeleri aldırmak istedi. Ancak ihbar üzerine olay yerine gelen polis, 3 çuval belgeye el koyup, yedi emin olarak belediyenin Avukatı Süleyman Caner’e teslim etti.

OĞLUNU BİLE FİŞLEMİŞLER!

Fişleme iddialarıyla ilgili Halkın Sesi’ne konuşan Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslakılıç, ele geçen belgelerin çoğunun resmi evrak olduğunu belirterek, “İhbar üzerine Radartepe Tesisleri’ne gittiğimizde eski başkanın şoför ve koruması oradaydı. Biz Seçkin Özdemir’in gelmesi halinde sadece özel evraklarını alabileceğini söyledik. Bir süre sonra kendisi geldi. Evrakları birlikte inceledik. Aralarında yüzlerce vatandaşımızın adı, telefon numarası, siyasi eğilimi, özel bilgilerinin fişlenerek dosyalandığı evraklar gördüm. Hatta çocuklarımdan birinin ticari ilişkileri, kimlerle arkadaş olduğu, kimlerle görüştüğünü yazan belge bile bulduk. Bu belgeleri kendisine sorduğumda ‘Bunlar özel evraklarım’ dedi. Benim çocuğumun ismi ticari ilişkileri sende bir belediye başkanını ne ilgilendirir? Kimin hamile olduğumdan tutun, kimin hangi partiye çalıştığına kadar isim isim kayıt tutulmuş. Muhtemelen seçim döneminde bu insanlara ve bazı işadamlarına siyasi tercihlerine göre baskı yapıldı.” dedi…

İNCELEME KOMİSYONU KURULDU…

Mahalle mahalle fişlenen vatandaşların adı, soyadı, telefonu, adresi, meslek grubu, hangi partiye yakın olduğunun yazıldığı belgelerin ellerinde olduğunu ifade eden Aslankılıç, şöyle konuştu: “Nedeni her ne olursa olsun. Hemşehrilerimizin özel bilgilerinin bulunduğu bu belgelerin saklanmasına bir anlam veremedik. Bazılarının altına başkanın araması için not bile düşülmüş.  Yine belediyede olması gereken belgeler, bazı işadamlarıyla ilgili evraklar torbalar içindeydi. Göreve başlayalı daha bir hafta oldu ama nereye dokunsak elimizde kalıyor. Birçok önemli evrak ortada yok. Hepsinden daha ilginci evrakları çalanlar, aynı akşam polise evrakları benim aldırdığım yönünde ihbarda bulunmuş. Ama buradaki görevlilerimiz, ifadelerinde kimlerin aldığını polise söyledi. Belediyedeki yolsuzlukları araştırmak için inceleme ve tahkikat komisyonları kurduk. Belediyeden çıkan her kuruşu inceleteceğim”