Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan “Mecliste oluşan yapıda halk iradesi tam olarak yansımamıştır. Bu şekilde Zonguldak’ın gerekli hizmeti alacağını düşünmüyorum” dedi. Ayan Arıtma Tesisi ile ilgili konuşulanlarla ilgili olarak ise “Ortada bir ihmal söz konusu ise, bunda sorumlu olanlar cezasını çekmeli” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan cumartesi günü gerçekleştirilen ilk meclis toplantısını değerlendirdi.

Ayan “Zonguldak için hayırlı olsun. Ama hiç sık olmayan bir meclis oldu” dediği değerlendirmesinde “ Seçimler sonrası ilk toplantı yapıldı. Fakat meclis üyelerimizin komisyonlarla ilgili nazik talebi kabul görmedi. 12 bin oy almış bir partinin de komisyonlarda temsil edilmesi gereği olduğunu düşünüyorum.

1 ve 2. Komisyonlarda bağlayıcı hükümler var. Doğrudur. Ama bu hükümleri değiştirmek meclis yetkisinde.  Ayrıca Türlü İşler ve Trafik Komisyonuna rahatlıkla bir arkadaşımız alınabilirdi. Kanun yada hüküm deyipde kendi nezaketsizliklerini saklamalarına gerek yok.  Buradan anlaşıldığı gibi başta CHP olmak üzere şık bir davranış olmamıştır. MHP’nin doğrudan muhalefet olacağı bir meclis tablosu oluşmuştur. Bu tabloda vatandaş iradesinin meclis yapısına tam yansımadığı bir ortam söz konusudur.  Zonguldak halkı şunu bilmelidir ki bu bir son değil başlangıçtır. Bu şekilde anlaşıldığı gibi Zonguldak’ın bu kısır yapı içinde hizmet alması mümkün gözükmemektedir” dedi.

İHMAL VARSA SORUMLULAR CEZALARINI ÇEKMELİDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan AKP’li meclis üyelerinin gündeme getirdiği  Arıtma Tesisi nedeniyle belediye kesilen cza ile ilgili olarak ise “Biz belediyenin elektrik borcu ile ilgili ve buna bağlı olarak yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak hassasiyetlerimizi seçimden önce gündeme getirmiştir. Arıtma Tesisi ile ilgili böyle bir olay yaşanmış ise ve bundan kamu bir zarar görmüşse bu olayda belediye başkanı veya bir başkası kimin ihmali varsa gereken cezayı görmelidir” diyerek görüşlerini dile getirdi. Yıldırım Yılmaz