AİLESİNİN TELEFON FATURALARINI BİLE BELEDİYE ÖDEMİŞ
Kantarcı, eski belediye başkanı Mithat Gülşen’in eşi ve çocuğunun cep telefonlarının yıllarca belediye tarafından ödenmiş olduğunu açıklayarak, bu konuyla ilgili olarak yasal işlemlerin başlatılacağını söyledi. Belediye garajında seçim dönemi mazotun bitmesi ve eski başkan Gülşen’in talimatıyla güvenlik kamerası kayıtlarının silinmesini de tekrar dile getiren Başkan Kantarcı, silinmiş olan bilgisayar kayıtlarının  geri alınması için teknik çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Çalışmalar sonrası usulsüzlük tespit edilmesi durumunda yasal işlemlerin başlatılacağını belirten Kantarcı, Çaycuma Belediyesi’nin bir çiftlik gibi yönetilmiş olduğunu dile getirdi.

2013 FAALİYET RAPORLARI ŞÜPHE UYANDIRIYOR
Toplantıda birinci oturumda alınan kararlar okunarak oy birliğiyle kabul edilirken, Eski Başkan Mithat Gülşen’in dönemini kapsayan 2013 faaliyet raporlarının incelenmesi konusunda CHP’li Belediye Meclis Üyesi Behçet Kemal Uzaldı; yasaya,teamüle,örf ve adetlere uymayan hatta şüphe uyandıran işlerin var olduğunu söyleyerek faaliyet raporunun  reddi konusunda oy kullandıklarını ifade etti.

 

Durumla ilgili olarak Belediye Hesap İşleri Müdürü Özlem Kaydır ise, meclisin 3’te 2’si faaliyet raporunu ret ederse ilçenin mülki amirliğine durumun bildirilmesi gerekildiğini, bu durumda mevcut belediye başkanının görevden düşürülebileceği, ancak geçmiş döneme ait olduğu için mecliste ret oyu verilse de hiçbir işlem yapılamayacağı bilgilerini verdi.
AK Parti’li Mustafa Topcu ise, grup adına kabul oyu kullanacaklarını açıklarken, yapılan oylamada CHP’lilerin ret, AKP’lilerin ise kabul oyu kullanarak 2013 yılı faaliyet raporları  oy çokluğuyla ret edildi.

“BELEDİYE DÜŞÜNDÜĞÜMDEN DE KÖTÜ DURUMDA”
Başkan Kantarcı, oturum sonrası yaptığı açıklamada; "Çaycuma Belediyesi kötü yönetilmiş. Tamamen her şeyin başkana bağlı olduğu, Başkan tarafından fütursuzca her şeyin kullanıldığını ve bunların da kaydının tutulmadığını, belediyenin bir ambarının bile olmadığını üzülerek tespit ettik. Ve her geçen gün bir şey tespit ediyoruz. Son öğrendiğimize göre de başkanın eşinin ve çocuğunun belediyenin bünyesinde telefonu olduğunu ve bunları kullandıklarını öğrendik. Belediye personelinin de başkanın baskılarıyla hak etmedikleri halde bir takım işlerin yaptırıldığını görüyorum. Çiftlik gibi yönetilen bir belediyede ben bu kadar kötü sonuçlarla karşılaşacağımızı açıkçası hesap etmemiştim. Bu günden itibaren bu tespitleri bir taraftan yaparken suçu ve günahı olmayan personelimizi de koruma ve kollamaya itina edeceğiz.” dedi.

 

“YASAL İŞLEMLER BAŞLATACAĞIZ”

Kantarcı, belediyedeki usulsüzlükleri tek tek tespit ettiklerini ve  bu konularla ilgili olarak yasal işlemlere başvurmayı düşündüklerini söyleyerek, “Bir haftadan beri garajı bir düzene sokmaya çalışıyoruz. Bir önceki oturumda bahsettiğim gibi seçimden bir gün önce garajdaki kamera kayıtları silinmişti. Bu kayıtları geri almak için çalışıyoruz. Bazı kiralama kontratlarında ise hiçbir ayrıntı yok. Örneğin Atatürk Anıtının oradaki çay bahçesi işletmecisi her şeyi yapabilecek haklara sahip. Aşırı düşük kiralamalar var. Bunları güncel hale getireceğiz. Bu arkadaşlar makul fiyatla kontratlarını yenilerse sorun yok. Aksi taktirde kontrat sonunda tüm işlemler yapılıp, tahliyeleri istenecek. Ayrıca su borçlarının affıyla ilgili ve tespit ettiğimiz diğer konularla ilgili yasal işlemlere sırası geldikçe başvurmayı düşünüyoruz. Biz eğer bugün bunları yapmazsak biz görevimizi ihmal etmiş olacağız. Çaycuma Belediyesini bundan sonra hiç kimsenin sömürmesini istemiyoruz. Çaycuma Belediyesi herkesin belediyesi. Bizim dönemimizde ayrıcalıklı hiç kişi, personel ve seçilmiş kişi yok.”dedi.

 

Seçim dönemi son üç ayın faaliyetleri de incelenerek bir sonraki oturumda gündeme getirmeyi düşündüklerini ifade eden Başkan Kantarcı, ardından projelerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını kaydetti. (ELA MANTARLI KURT)