Zonguldak’ta Karaelmas İş Sağlığı ve İş Güvenliği Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve davetliler katıldı.
Açılışta ilk konuşmayı yapan Kurucu Şirket Ortağı Dr. Ömer Selim Alan, “Yeni 6331 sayılı iş sağlığı kanun kapsamında bakanlıktan yetki aldık. Zonguldak’ta tek yetkili firmayız. Tüm işyerlerinden tutunda işçi eğitimine, sağlık raporlarına, sanayide çalışan doktora ve mühendislik hizmetlerini tüm Zonguldak’ta yapmaya talibiz. Mühendis, doktor ve hemşire kadromuzla işçilerimizin yıllık periyodik muayenelerinden, yıllık alması gereken eğitim sürelerinden ve eğitimlerinden, yapılması gereken işyerlerinin risk analizi yönetmeliğin ve Çalışma Bakanlığı’nın denetlediği tüm faaliyetleri Zonguldak’ta inşallah sizlerinde katılımıyla açıcağız ve vatandaşımızın hizmetine sunacağız” dedi.
İş güvenliği ve iş sağlığı konusunda devletin önemli adımlar attığını vurgulayan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise “Özellikle çağdaş ülkemizde her gün yeni yasalar çıkmaktadır. Özellikle iş güvenliği, iş sağlığı konusunda gerçekten devletimiz çok önemli adımlar atmaktadır. Gerçekten Zonguldak emek kenti, maden kenti, üretim kenti bu anlamda çok önem arz eden iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda arkadaşlarımız yeni bir işyeri oluşturmaktadır. Bu işyerinin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Zonguldak adına güzel konulara imza atarlar” diye konuştu.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise şöyle dedi:
“Bugün hem Zonguldak için hem de çalışanlarımız için son derece önemli olan Karaelmas İş Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezinin açılışında bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İş güvenliği ve iş sağlığı konusu çok önemli bir konu. Hepimiz biliyoruz ki, Türkiye’de özellikle Zonguldak’ta dönem dönem iş kazalarından kaynaklanan büyük acılarla sarsılıyoruz. Ülkemizde her gün 170 aşkın iş kazası yaşanıyor. 2002 yılından 2012 yılına kadar aradan geçen süre içerisinde tam 11 bin 500 işçimiz yaşamını yitirmiş. Yaklaşık 16 bin emekçimizde sakat kalmış. 10 yıllık süre içerisine bakıldığında da yine devletimizin istatistiklerine göre tam 735 bin iş kazası gerçeklemiş. Dolayısıyla bu rakamları veriyorum, vermenin anlamı da bugün burada yaptığımız açılışın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için söylüyorum. Çünkü yaşam hakkı, beden ve ruh sağlığını korumak hakkı tüm insanların insanlar gibi çalışanlarında hakkı, emekçilerinde hakkı. Bugün burada böyle bir kuruluşu gerçekleştiren, yaşama sokan ben değerli arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Çok önemli hizmeti yerine getiriyorlar. Kendilerine başarılı çalışmalar diliyorum.”
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da konuşmasında şöyle dedi:
“Zonguldak’ta bir ilk. Yeni bir uygulama. Her geçen gün vatandaşlarımızın daha huzurlu yaşayabilmesi için, refah seviyesinin artabilmesi için yeni yasalar çıkmaktadır. Mecliste günde ortalama 120 civarı yasa hayata geçirilmekte. Bu doğrultuda da taşra teşkilatlarında bunların elbette ki uygulamaları bulunmaktadır. İş sağlığı ve işçi güvenliği çok önemli. Zonguldak’ta da zaman zaman madenlerimizde ve diğer sektörlerde bu tür kazalar üzülerek görüyoruz maalesef yaşanmakta. İnşallah bu konular sayesinde bu kazalar en aza inecektir, indirgenecektir. Çalışanlarımız ve işyeri sahiplerimiz daha tedbirli olacaklardır. Bu konuda eğitimin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Ben arkadaşlarımıza hayırlı bol kazançlar diliyorum. Allah mahcup etmesin.”(İHA)