Ülke gündeminin hızla değiştiğini belirten Engiz,Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşanan maden faciasında ölen 301 madenciyi unutmadıklarını dile getirdi.Katliamın sorumluları hesap verene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Engiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın istifa etmeleri gerektiğini söyledi.

30 Mart yerel seçim tartışmaları bitmeden Cumhurbaşkanlığı seçimleri, peşinden 2015 yılında ypılacak genel seçimler nedeniyle siyasetin ısınmay devam ettiğini vurgulayan Engiz, Türkiye’nin taşeron Cumhuriyet olmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. “AKP hükümetini bir kez daha uyarıyoruz!” diyen Engiz; “Meclise sevk edilen taşeron yasası geri çekilerek emek ve meslek örgütlerinin görüşleri ve talepleri doğrultusunda: İş cinayetlerinin artışına neden olan taşeron çalışmaları yasaklanmalı. Özelleştirildikten sonra iş cinayetlerinin ve katliamlarla gündeme gelen tüm madenler tekrar kamulaştırılmalı. İşçi sağlığı ve iş güvenliğini özelleştirilen yasa iptal edilerek, denetim yetkisi emek ve meslek örgütleri tarafından yapılmalı. Öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı istifa etmelidir. Yasanan böylesi katliamların sonrasında siyasetin fıtratında da istifa etmek olduğunu kamuoyu ile paylaşıyor, AKP hükümetini sorumluluğa davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Sosyal Güvenlik Müdürlüğü il binası önünde yapılan basın açıklaması atılan sloganların ardından olaysız dağıldı.

Haber: Nermin AKKAYA