Zonguldak’ta uzun süredir devam eden sorunun çözüme kavuşturulmadığını ifade eden Özel Halk Otobüsleri Firması’nın sahibi Akın Kavi, fiyatları 50 kuruşa indirme kararı aldı. Zonguldak-Polisevi güzergahında 50 kuruş, diğer mahallelerde de 1 TL’ye yolcu taşıyan Kavi, Zonguldak Belediyesi’nin yetkili olduğu halde yasaları uygulamayıp kendisini mağdur ettiğini ifade etti.
İlçeden hareket eden otobüslerin il merkezinde bile yolcu taşımasına tepki gösteren Kavi, şöyle devam etti:
“Sorun aynı şekilde, Zonguldak Belediyesi’nin yaptırım gücünü kullanmadığından görevini yapmadığından ve yönetmelikte olan kendi yetkisini kullanmayıp, kendi esnafını, kendi taşeronunu mağdur etmesinden kaynaklanıyor. Bunun başka bir açıklaması, izahı zaten yok. İlçeden araç geliyor 1.75 TL’ye, ilçeye 8 kilometre gidiyor. Ben il merkezinde 25 kilometre gidiyorum 1 TL’ye, 8 kilometre ilçeye çalışan araba 1.75 TL’ye taşımacılık yapıyor. Zonguldak Belediyesi’nin sınırına girdikten sonra fiyatı 75 kuruşa indiriyor. Buna Zonguldak Belediyesi nasıl dur demiyor? Elimizde Danıştay kararı var. Yetkinin Zonguldak Belediyesi’nde olduğuna dair Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden alınan görüş var. Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan görüş var. İçeride belki yazılı 30’dan fazla dilekçemiz var.”
“YARIN BİR GÜN BEDAVAYA BİLE YOLCU TAŞIRIZ”
Zonguldak Belediyesi ile yaptığı görüşmelerden yanıt alamadığını dile getiren Kavi, “Belediye başkanı duyarsız kalıyor. Bir ay içerisinde üç kez konuştuk. Hiçbir şekilde cevap yok. At arabası gitmeyen yerlere aracımı çalıştırmadığım için bana günlük ceza yazılıyor. Problem değil mahkemeye gideceğiz. Bizim kusurumuz varsa zaten cezalarımızı ödeyeceğiz. Ama kusurumuz yoksa o cezaların geri dönüşünü belediye başkanına özellikle soracağım. 50 kuruşa bile yolcu taşıyoruz. Belki yarın bir gün bedavaya bile yolcu taşırız. Bir hafta sonra üste para verip de arabaya yolcu ararsak şaşırmayın. Türkiye’nin 81 ili var. Bizim Zonguldakımız jeolojik yapı olarak Türkiye’nin en zor şehirlerinden birisidir. Çünkü her yer rampa, düz yol yok. Bir insan batırılmak için bu kadar bir insanın üzerine gelinmez. Ama bunların hesabını ben belediye başkanına özellikle soracağım. İnceldiği yerden kopsun. Bu belediye başkanı belediye başkanlığı yapacak kapasitede değil, bırakın köye aza olacak bir insan değil. Köye aza bile olamaz. Çıkıp da gezmeyle tozmayla, insanları birbirine adres göstermeyle belediye başkanlığı olmaz. Belediye başkanı yapıcıdır. Bu işin uzatılacak hiçbir yanı yok. Bunun adını ne koyarsanız koyun. Bunun başka bir gerekçesi yok. İlçeden gelen otobüslerin ilde taşımacılık yapmasına müsaade eden tek bir yer yok. Kazancımız yok. Bizi batırmaya çalışıyorlar. Öz kaynaklarımızı sattık. Ben belediye ile zaten davalığım. Burada haksızlık var. Ben bu davaları yarın bir gün kazandığımda belediyenin cebinden çıkacak. Burada mağdur olan benim. Belediye sözleşmeyi feshetsin. Benim bırakıp gitmemi istiyorlar. Ben de hayatta kalma mücadelesi veriyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.
Kavi, öte yandan İçişleri Bakanlığı’ndan mülkiye müfettişi talep ettiklerini dile getirdi. Akın Kavi, hakkını sonuna kadar arayacağını sözlerine ekledi. 
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi. Akdemir, yasal olan çalışmayı yaptıklarını ifade etti.  (İHA)