KESK Madenci Anıtı önünde bir basın açıklaması yaparak taşeron yasa tasarısı ve son  yaşanan sel felaketiyle ilgili görüşlerini belirtti. Basın açıklamasında şöyle dendi: 12 yıllık iktidarı boyunca emekçilerin sahip olduğu en temel hakları tırpanlayarak güvencesiz çalışmanın alanını genişleten AKP iktidarı 30 Mayıs 2014 tarihinde TBMM’ye sunduğu, kamuoyunda ‘taşeron yasa tasarısı’ olarak bilinen tasarı ile çalışma hayatının tamamını taşeronlaştırmanın hesaplarını yapmaktadır.

Kamuda özellikle TTK da çalışan maden emekçileri şunu iyi bilmelidirler bu yasa çıkarsa SARMA altında taşeron çalıştırılmasının önü açılacak ve bunun sonucu olarak ta madenlerde kamuda çalışmanın önü kapatılacak, iş güvenliğinin ve iş sağlığı ilgili var olan bunca olumsuzluklara ek olarak daha büyük sorunlar eklenecektir. Somada olduğu gibi KAZMA vardiya ya gelene teslim edildikten sonra iş yeri terk edilecektir, bunun ne anlama geldiğini biz madenciler çok iyi biliriz.

DOĞA BİR GÜN İNTİKAMINI ALIR!

Unutulmamalıdır ki; doğa dengesini bozanlardan bir gün intikamını alır. Doğaya uygun yapılaşma yapmadığınız zaman doğadan aldıklarınızı bir gün doğa sizden geri alır.

Çağ atladığını iddia eden AKP Hükümeti yağmura teslim olmuştur. Siz suların akacağı yatakları rant uğruna yok ederseniz, daraltılsanız, uygun menfez yapmazsanız, doğa kendine ihanet edenlerden bir gün intikamını alır, olan suçsuz vatandaşa olur.

05.06.2014 gecesi Zonguldak ve çevresinde (Yağmur yağacağı bilinmesine ve meteorolojiden yapılan tüm uyarılara rağmen Zonguldak çevresinde özellikle Asmada Üzülmez deresinin taşması sonucu Zonguldak Ankara yolunda ciddi hasara neden olmuş, ulaşım ciddi şekilde aksamış yolu kullanan vatandaşlarla birlikte o bölgede yaşayan halk mağdur olmuştur. Zonguldak Ankara yolunun genişletme çalışmalarında çıkan hafriyatı taşıtmamak(hafriyat taşıma bedeli ödenmesine rağmen) ve buradan yandaş şirketlere rant sağlamak için derelerin doldurulmasına izin verilmiş, yapılan menfezlerin taşkın anında suyu taşıyacak şekilde yaptırılmadığından; doğadan sel sularıyla gelen malzemeler menfezlerle birlikte köprüleri tıkayarak akarsuyun kanalın dışına taşmasıyla çevre ciddi şekilde zarar görmüştür. Halkın mağduriyetinin derhal giderilmesini ve sorumluların hesap vermesini istiyoruz. (Aykut Kara)