Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin dün bir basın açıklaması yaparak yeni hayvan bakımevi konusunda bilgi verdi.

Sezgin, Kilimli’ye yapılması planlanan bakımevi konusunda açıklamasında şunlara yer verdi:

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği olarak; Kilimli Belediye Başkanımız Seçkin Özdemir'e sunduğumuz ''Kilimli Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon ve Bakımevi '' projemiz kabul edildi. Başkanımız ile yaptığımız toplantı sonucunda; Kilimli Alacaağzına yapılacak olan Bakımevi için, alana bizzat tarafımızca gidilip bakıldı. Kilimli Belediyesi tarafından yapımına bu hafta başlanan bakımevimiz için; Kilimli Belediye Başkanımız Özdemir En geç 2 ay içinde tamamlanacağının sözünü vererek, “yapacağımız bakımevi asla Hayvan Hapishanesi olmayacaktır. Tedavi ve Kısırlaştırılma işlemleri yapılan hayvanlarımız küpelenerek alındıkları semtlere geri bırakılacak, ancak hasta, yaşlı ve sokakta yaşayamayacak olan köpeklerimiz daimi olarak bakımevimizde yaşayacaktır '' diyerek tüm hayvanseverler olarak duyarlı sözleri ve projemize olan desteği ile  gönlümüzü fethetmiştir.

Bu yaz faaliyete başlayacak olan ve 2 ay içinde kullanıma hazır hale gelecek olan bakımevimizin; yapımından işleyişine kadar Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Gönüllüleri olarak ; Sivil Toplum ve Yerel Yönetim işbirliğinin en güzel örneklerinden birini Kilimli İlçemizde uygulayacağımıza inanıyor,bu yapılanmada Kilimli Halkından desteklerini, ilgilerini ve hoşgörülerini beklediğimizi belirtmek istiyorum.