Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan Filyos Vadisi Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunmuş,  Çaycuma’da Mithat Gülşen’in Seçim Bürosun’da vatandaşlara hitap ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak mitinginde söylediği sözleri de eleştirmişti. Kılıçdaroğlu’nun “Bu Ak Partililer gelirler ve hep bu Filyos Vadisi’nden konuşurlar, şimdiye kadar da hiçbir şey yapmadılar” sözlerini eleştiren Toptan, CHP’nin Çaycuma Belediye Başkan Adayı Bülent Kantarcı’yı da Filyos Projesini engellemekle suçlamıştı. Gülşen ise konuşmasında, “Filyos Projesi’ni iptal ettirmek isteyene halk hesabını sormalı” demişti.

Bu suçlamalar üzerine CHP Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Köksal Toptan ve Mithat Gülşen’e sosyal medyadan cevap verdi. Kantarcı, sayfasında “Sayın Köksal Toptan'la Başkanı arasında simültane bir tercüman işe yarar mı? Biri Kantarcı durdurdu diyor, Sayın Toptan ise; ‘Durdurmak istedi ama durduramadı.’ Diyor. Sayın Köksal Toptan,’Havaalanına pist yaptılar, pist yanlış olduğu için uçaklar inemedi. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri bize ya pisti çevirmemizi ya da dağı tıraşlamamızı söyledi. Aynen Laz fıkrasında olduğu gibi biz o dağı kestik.’ demiş.
Sormak lazım, bu pist yapılırken Köksal Bey neredeymiş acaba? Süleyman Demirel'in dediği gibi, Antalya da Tapu Müdürü müymüş?" dedi.

Kantarcı açıklamasında, “Hatırlatayım: Bu pist 2.Dünya Savaşı yıllarında yapılmış olan pistin aynen üzerine yapılmıştır. Biz müteahhitliğini yaptık. Projesini o tarihte Sayın Toptan'ın bakan olduğu hükümetin mühendisleri yapmıştır. Bu kadarına pes...
Kim Laz’sa ortaya çıksın....” şeklinde ifadelere de yer verdi. (Ela Mantarlı Kurt)