KİT Alt komisyonu toplandı. 6 milletvekili Zonguldak’taydı…

TTK Genel Müdürü Burhan İnan “. Teknoloji daha çok kullanarak hem üretimimiz artacak hem de iş kazaları azalacaktır. Son bölümde emeklilik oranın yükseldi” dedi.

 

Gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, AKP Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen,  AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, AKP Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıkoğlu,  CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Enerji Bakanlığı, Hazine, DPT ve TTK yöneticileri katıldı.

 

TTK Genel Müdürü Burhan İnan toplantıda, TTK’nın üretimini ve kömür çıkarımında kullanılan ve yenilenen teknolojiyi, kömür havzalarını, çıkarılan kömürün kalitesini, üretimde devam edecek yenilikleri, gerçekleştirilen projeleri anlattı

İnan;  Zonguldak havzasında çıkarılan kömürü kalitesine değinerek “ Eğer, demir çelik sanayiniz ve santralliniz varsa bu kömürü kullanmak zorundasınız. Çünkü bu kömürün diğer yakıtlara göre kalitesi ve kalori oranı yüksektir.”diyerek sözlerine devam etti. “Kömür çıkarımında hidrolik sisteme geçmemizle birlikte iş gücünden, zamandan ve üretimden çok büyük kar ettik. Kömür havzalarımızdaki kömür katmanı dar olduğu için bu teknolojiyi her yer de kullanamıyoruz. Ama bunu ARGE projesiyle faaliyete geçireceğiz. Teknoloji daha çok kullanarak hem üretimimiz artacak hem de iş kazaları azalacaktır” dedi.

“TTK ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAKTADIR”

Genel Müdür Burhan İnan TTK’nın kuruluş amacı ile ilgili olarak verdiği bilgilerde ise “ TTK’nın kuruluş amacı, devletin genel sanayi ve enerji siyasetine uygun olarak taşkömürü rezervlerini en iyi şekilde değerlendirmek ve ülkenin taşkömürü ihtiyacını karşılayarak ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Devletin genel sanayi ve enerji politikalarına uygun olarak taşkömürünü mümkün olan en ucuz maliyetle ekonomiye kazandırılmasıdır. Taşkömürü madenciliğinde ileri ve yeni teknolojilerin kullanılarak üretim ve verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi başta demir-çelik sektörü olmak üzere ülkemiz sanayisinde kullanılan taşkömürü ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamaktır. Kurumumuz da yevmiyeli, kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere üç ayrı statüde personel istihdam edilmektedir” dedi. 

TTK Genel Müdürü İnan son bölümde ise kurumda çalışan sayısının azaldığını bununla birlikte emeklilik oranın yükseldiğini söyledi. Kömür havzalarını değerlendiren İnan, İnağzı ve Bağlık havzalarında kömür rezervinin büyük olduğunu söyledi.  .

 İnan’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. (Aykut KARA)