Kızılay’ın kuruluşunun 145. Yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Türk kızılayı zonguldak Şube başkan vekili Murat Uzun ayırım yapmaksızın görevlerini sürdürdüklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

11 Haziran, kurulduğu günden bu yana insanımızın Türk halkının merhametini hiçbir ayırım yapmadan tüm insanlığa yaşatan ve öğreten Kızılayın 145. kuruluş yıldönümüdür.

11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla, savaş alanındaki yaralılara ayırım gözetmeksizin yardım etme düşüncesi ile kurulan Kızılay,

1877'de "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti"
1923'de "Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti",
1935'te  büyük önder Atatürk tarafından verilen "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve  
1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adı ile

11 Haziran 2013 tarihi itibarı ile tam 145 yıldır Milletin bizzat kendisine ait, tüm insanlığa mal olan KIZILAY, ızdırabın olduğu her yere yetişmeye çalışan sevgi, şefkat ve bir merhamet eli olarak başta ülkemiz olmak üzere insanlığa hizmet etmektedir.

İnsan onurunu yüceltme ve saygı duyma, karşılıklı anlayışı, dostluğu, barışı, hoşgörüyü, paylaşmayı hakim kılma adına çalışmalarını ulusal ve uluslar arası arenada yürütmektedir.

Türk Kızılayı’nın Zonguldak’taki gönüllü temsilcileri olarak bu büyük, kutsal ve onurlu emanete hizmet etmeye, onu Genel Merkezin vizyonuna uygun şekilde, yerelde de daha kurumsal yapıya kavuşturmaya ve büyütmeye çalışıyoruz.

Bu kutsal kuruma zarar verecek her türlü davranıştan imtina ederek halkımızın güven duygusunu zedelemeden, başta kan ihtiyacımızın gönüllü bağışçılar ile temini için çalışırken, diğer yandan afetlere hazır bilinçli toplum için eğitim çalışmaları yürütüyor, tüm afetlerde kamu görevlilerimize ve halkımıza yardımcı olmaya çalışıyor, ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar için gayret gösteriyoruz.

Kurumun gelirleri ve yapılan her türlü ayni, mali ve iktisadi bağışlar dahil harcamalarımız şeffaflık ilkesinde, her daim halkımızın denetimine açık şekilde, bu kurumun gerektirdiği sorumlulukta her zaman hesap verebilir ve eleştirilere açık bir yönetim anlayışı ile görevimizi sürdürüyoruz.

Kuruluş yıldönümümüz olan 11 Haziran vesilesi ile bu kutsal ve milli emanete ihanet etmeden, onurlu şekilde,  bu bayrağı bizden sonrakilere gururla ve başı dik şekilde teslim etme azminde olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Türkiye’nin dört bir yanında evlerini, arsalarını, mallarını, paralarını, mülklerini bağışlayarak Kızılay’ ın gelir elde etmesini sağlayan, işinden aşından evinden fedakarlık yaparak gönüllü olarak bu kuruma hizmet eden, Kızılay’ ın bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi olanlardan hayatta olmayanlara,  Allah’tan rahmet diliyoruz.

Geçmişten günümüze bu kuruma layıkı ile hizmet etmiş olan, daha büyümesi için gayret gösteren, destek veren gerek devlet adamalarımıza, gerekse milletimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.  

Kan ihtiyacımız başta olmak üzere diğer yardım ve hizmetleri ile insanımızın ve insanlığın hizmetinde olan bu kuruma milletimizin her zamankinden daha fazla sahip çıkarak desteğini devam ettireceğine inanıyoruz.