CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk TBMM’ye bir soru önergesi verdi ve önergesinin Başbakan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.

Köktürk önergesinde, “3 yıl önce, eski Çalışma Bakanı Sayın Ömer Dinçer, memurlar gibi emeklilere de bankaların promosyon verileceği müjdesini vermişti. Aradan geçen bu kadar yıla ve Bakan tarafından verilen sözlere rağmen bugüne kadar promosyon ödemesi niçin yapılmamıştır? 5 ay önce bankalarla görüşmelere başlanacağı bildirilmiştir, sözü edilen görüşmeler yapılmış mıdır, yapıldıysa sonucu ne olmuştur?

“SSK EMEKLİLERİNİN 5 BİN TL BANKALARDAN ALACAĞI VAR”

Bankalardan, SSK emeklisinin en az 4 bin 800 TL, Bağ-Kur emeklisinin 2 bin 800 TL, memur emeklisinde 5 bin TL alacağı vardır. Bu rakamlar; açlık sınırı altında maaş alan ve borç batağına düşürülen emeklilerimiz için büyük rakamlardır.  Bize göre; bu paraların derhal ödenmeleri gerekmektedir. Bu konuda Başbakan olarak sizin düşünceniz nedir? Herhangi bir çalışmanız var mıdır? Halkımıza kredi kartları konusunda “Kullanmayın” mesajı verdiniz, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan milyonlarca emeklimiz, 805 TL aylık maaş alan ve çalışanların % 46’sını oluşturan asgari ücretlimiz, bu olanaksızlıklar içinde, bu maaşlarla kredi kullanmadan nasıl ayakta kalacaklardır? Maaşları ve asgari ücreti yeteri kadar artırmadığınıza göre, bu konuda başka bir buluşunuz var mıdır?”