DYP Genel Başkan Danışmanı Hülya Öztürk Zonguldak’ın kötü günler yaşadığını belirtti.

Öztürk, “Zonguldak’ımızın kurtuluşumu yoksa çöküşün başlangıcında mıyız?” sözleriyle başladığı değerlendirmesinde şunları söyledi.

“EN ZENGİN KÖMÜR YATAKLARI ZONGULDAK’TA”

“1’inci Dünya Savaşı’nda sonra 1919 da Fransız şirketlerinin haklarını kormak bahanesiyle Fransız askerleri önce Zonguldak’ı ardından Ereğli’yi işgal ettiler ancak 21 haziran 1920’de bölgeyi terk etmişlerdir. Böylece Zonguldak ili bağımsızlığına kavuşmuştur. Zonguldak Türkiye’nin en zengin taşkömürü madenini barındırır.1995 Yılında Karabük’ün il olması sebebiyle sanayi yönünden geri düşmüş göç veren bir şehir haline doğru ilerlemiştir. Son 10 yılda yapılan yanlış tercihler sonucu hizmetten mahrum kalmış Zonguldak başta işsizlik ve yol sorunu olmak üzere birçok sıkıntı içerisindedir”

“VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR”

“Ayrıca gençlerimizin faydalanabileceği sosyal yaşamın fazla olmamış sebebiyle giderek emekli şehir durumuna gelmiştir. Her seçimlerde halkımızın kafasına giren insanlar verdikleri vaat etleri seçimlerden sonra yerine getirmemiştir. Turizme elverişli olan bu şehrin ormanları da gün ve gün katledilmekte, denizlerimiz çöp yığınları içerisinde bulunmakta buna da halkımız duyarsız kalmaktadır. Halkımızın da duyarlı ve bilinçli olmasını geriden gelen nesillere yıkılan bir Zonguldak değil gerçekten kurtulan bir Zonguldak olmasına çaba sarf etmelerini istiyorum. Her zaman ilimizde geciken ve yapılmayan hizmetlerin takipçisi olacağımı söylüyorum” dedi.  Yıldırım YILMAZ