Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Eğitim Daire Başkanlığı’nda maden başçavuşu olabilmek için kurs gören 150 kursiyer, Kızılay Kan Bağışı kapsamında kan bağışında bulundular.

TTK Eğitim Müdürü Erol Şeref, TTK’nın kan bağışına yaptığı katkının diğer kurumlara da örnek olmasını istediklerini ifade ederek “İnsan kan verdikçe hem kendi açısından hem de bir başkasına yardımı dokunur düşüncesiyle kampanyayı başlattık. Bu hayırlı bir iştir, veren el alan elden her zaman üstündür” şeklinde konuştu.

“İNSANİ BİR DÜŞÜNCE OLARAK BU KAMPANYAYA DA BİR DESTEK VERİYORUZ”

“Zonguldak’ta Kızılay Kan Merkezi’nin yürüttüğü kan alım kampanyasına TTK Eğitim Müdürlüğü olarak katkıda bulunalım istedik. Bugün sabah başladığımız bir günlük kampanyaya Eğitim Müdürlüğümüz dershane binasında başlattık. Dershane binamızda 150 kursiyerimiz var. Bu arkadaşlar bizim işyerlerimizden gelen kurslara devam eden, yeraltında maden nezaretçisi yetiştirme kursu kursiyerleridir. 6 aydır teorik eğitim yapıyorlar. 1 Haziran’da işyerlerine giderek staj yapacaklar. 9 ayın bitiminde de müesseselerimize yer altı maden nezaretçisi eski adıyla maden başçavuşu olarak görev yapacaklar. Bu kursiyerlerimizin de onayları alınarak gönüllü olarak bu kampanyaya destek olmak istediler. Dolayısıyla da böyle bir kampanya başlattık. Hem kan verenlerin kendi sağlıkları açısından hem de irfani bir görev olarak insani bir düşünce olarak bu kampanyaya da bir destek veriyoruz. İnşallah güzelliklere vesile olur, belki diğer kurumlara örnek bir davranış olur diye düşünüyorum. İnsan kan verdikçe hem kendi açısından hem de bir başkasına yardımı dokunur düşüncesiyle kampanyayı başlattık. Bu hayırlı bir iştir, veren el alan elden her zaman üstündür. Bu güzel bir düşüncedir. Kan vermek bizim toplumumuzun da değer ve kültürlerinden biridir. TTK olarak bir örnekleme yaptık. Belki ileride daha büyük çalışmalara da örnek teşkil eder.”

(Öznur GÜNEŞ)