Devrek’te uzun yıllar aktif siyaset yapan CHP, yönetim kurulu üyesi, Belediye meclis üyeliği, Engelliler derneği başkanı, Millet vekili aday adaylığı, Ankara Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel sekreteri ve son olarak da İlçemizin  İlk  kadın belediye başkan adayı olma unvanını taşıyor.

2014 Yerel seçimlerde Devrek belediye başkan aday adayı olmak için CHP İlçe binasında yaptığı basın açıklamasında Malkoç’u çok kalabalık bir partili topluluğu destekledi.

CHP, Devrek Belediye Başkan Aday adayı Songül Malkoç Yaptığı açıklamasında “Güzel Devrek’in güzel insanları,Sizleri sevgi ve saygı ile kucaklıyorum.Partimin değerli emekçileri,yöneticileri, coşkumuzu paylaşmak için gelen değerli dostlarım,kardeşlerim.Beni hiç yalnız bırakmayan ailemin parçası yol arkadaşlarım,sevgili ailem,Çok değerli basın emekçisi arkadaşlarım,Hepiniz hoş geldiniz,onur verdiniz..

Demokrasinin vazgeçilmezi olan yepyeni bir yerel seçim sürecine daha girdik.

Ülkemize,halkımıza ve partimize hayırlı uğurlu olsun.

Yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesinde Ülkemizin bugün geldiği durum ortadadır.İşsizlik,yolsuzluk ve hukuksuzluk her geçen gün artmış,ülke ekonomisi neredeyse çökme noktasına gelmiştir.

İşin kötüsü halkımızın bu kötü gidişatın düzeleceğine dair inancı kalmamıştır.Bu sorunların yegane çözümü ise “Cumhuriyet Halk Partisi’ iktidarıdır.Artık yerelde de genelde de eşitlik kavramına gerçekten inanan tüm vatandaşa eşit hizmet edecek,milli çıkarlarımızı,toplum çıkarlarımızı koruyacak bir değişime bu yürüyüşe tüm gücüyle destek vermesi gerekmektedir.

Bu inanç ve sosyal demokrat düşünce anlayışımla,1989 yılında İlke ve değerlerine yürekten inandığım Cumhuriyet Halk Partisinde sizlerle başlayan ’SEVGİ, DÜRÜSTLÜK VE BAŞARI’  yolculuğumuz her geçen  gün daha aydınlık, daha kalabalık ve çok daha güçlenerek bugünlere Kadar geldi.Bende bu aydınlık yolda partimin başarısı için elimden geleni yapmayı,verilecek her görev ve sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeyi her daim görev bildim.

DEVREK’ E HİZMET  ETMEK İÇİN ADAY ADAYI OLDUM OLDUM.

Bizler tek başına ya da kişisel bir hırsın yansıması olarak bu mücadeleye girişmedik.Gerek parti örgütünün genç, ve dinamik isimlerin siyasete kazandırılması yönündeki isteği ve arzusu,gerekse kadınların siyasette biz de varız deme kararlılığını göstermek istemi bu yla çıkışımızın en büyük gerekçesi olmuştur.

Siyaset hür iradeyi,hür aklı ortaya koymaktır.Siyaset bir karakter,bir duruş sergilemektedir..Siyaset dürüst,aydın ve aydınlık yüzünü topluma ve hizmete dönmek demektir.O yüzden hemen her platformda vurguladığım bu ilkeler çerçevesinde tüm Devrekli hemşerilerime,yılardır canla,başla küçük,büyük demeksizin bir nefer gibi hizmet ettiğim partimin en alt biriminde görev yapan arkadaşlarımdan en üst organlardaki büyüklerime kadar hemen her kesime sesleniyorum:SEVGİ DÜRÜSTLÜK ve BAŞARI  Yolculuğumuz devam edecek.

DEVREK’TE SIKILMADIK EL BIRAKMAYACAĞIM.

Bugünde beni bu yolda yüreklendiren,bana yol arkadaşlığı eden,bu uğurda benimle gecesini gündüzüne katan tüm hemşerilerimin isteği,desteği ve sevgisi karşısında çok zorlu, çok meşakkatli ama son derece onurlu bir göreve Devrek’i yönetmeye talip olmaya karar vermiş bulunmaktayım.Evet arkadaşlar 126 yıllık Devrek belediyesinin ilk kadın belediye başkanı olmaya talibim.

 Ben dün cumhuriyet halk partisinin iktidar bayrağını taşıyanlardan bu bayrağı devralmaya talibim.Dün eksik yaptıklarımızı tamamlamaya talibim.Bu bir hizmet yarışıdır ve bu yarış,azim ister çalışmak ister sevgi ister.

Aldığımız terbiye,sahip olduğumuz manevi değerler ve değer yargılarımız bize insana hizmeti emretmektedir.En kutsalımız insanlarımız ve geleceğimizin teminatı yavrularımızdır.Onların geleceği için,gasp edilmiş hakların,çiğnenmiş hukukun,horlanmış insanlarımızın,ötelenmiş gençlerimizin,bitmeyen yolların,israf edilen paraların,tehdit,baskı ve yıldırma yoluyla sindirilen çalışanların takipçisi olacağız.Var olanı yok sayan,yapılmışı inkar eden bir misyonun sahibi değiliz.Bu şehre bir çivi çakanın,başımızın üstünde yeri var.Yiğidin hakkını yiğide veren bir geleneğin temsilcisi olduğumuz da asla unutulmamalıdır.Emeği geçeni alkışlamaktan çekinmez emek, hak ve hukuk kırsızları ile mücadeleden de asla kaçmayız.Bizler için 2014 Mart,ı sadece bahar çiceklerinin,bahar yağmurlarının müjdecisi olmayacak,aynı zamanda yerel seçimlerde kazandığımız başarılarla Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının habercisi olacak.Siyasi mevki edinmekle,hizmet için siyaset yapmak bir birinden çok farklıdır.Benim Sevdam Devrek’tir.’Devrek,e hizmettir.Çünkü ben Devrek,i çok seviyorum.Biz Devrek,i çok seviyoruz,Biz biliyoruz ki.Bu tertemiz toplumun temiz yöneticilere ihtiyacı var, Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var.Devrek,in Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var!,Cumhuriyet Halk Partisinin size,Cumhuriyet Halk Partisinin bize ihtiyacı var!

Artık dürüst,çalışkan,hizmet üretecek siyasetçilere ihtiyaç var! Sağ olun var olun,yolumuz,yolunuz açık olsun,SEVGİ DÜRÜSTLÜK ve BAŞARI  Yolculuğumuz hepimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

 

Ahmet Çimen Devrek