Zonguldak Belediye Meclisi ilk toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Bütün meclis üyelerinin katıldığı toplantıya Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında açıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir meclis toplantısı öncesi yaptığı konuşmasında “Saygıdeğer meclis üyeleri arkadaşlarım ve misafirler, 30 Mart 2014 günü yapılan seçimler sonrasında şahsım belediye başkanlığına sizlerde meclis üyeliğine seçildiniz. Bizler en iyi hizmeti yapabilmek için bu göreve talip olduk. Zonguldaklılar bizi bu göreve layık gördüler. Bütün meclis üyelerinin Zonguldak menfaatleri için birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğine inanıyorum. Görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi

EN GENÇ ÜYELER KATİPLİK YAPTI

 Daha sonra meclisin yapılabilmesi için meclisin en genç iki üyesi CHP’li Meclis üyesi  Özberk Papila ve Ak Parti’li Meclis üyesi Mustafa Çağlayan katiplik yaptılar. Meclisin ilk yoklamasını Ak Partili Meclis Üyesi Mustafa Çağlayan yaptı.  Yoklamanın ardından Saygı duruşu ve istiklal marşı ile meclis başladı.

Yoklamanın ardından yeni dönemin ilk toplantısında komisyon seçimlerine geçildi.

Mecliste ilk olarak meclis başkan vekillikleri seçimi gerçekleştirildi. Meclsi başkan vekillikleri için CHP Grubu tarafından önerilen Turan Demirtaş birinci başkan vekilliğine ve Özberk Papila ikinci başkan vekilliğine yapılan gizli oylamada 21’er oy alarak seçildiler.

Oylamada Ak Partili 11 Üye boş oy kullanırken 1 üye CHP’li üyelere oy kullandı. MHP’li üyeler ise CHP’li üyelere destek verdiler.

Daha sonra Meclis Katip Üyelikleri seçimi gerçekleştirildi. Meclis Katip üyeliklerine CHP grubundan Eyüp Altan Sezgin ve Lale Karabulak seçilirken seçilirken, yedek katip üyeliklere ise Emine Uzun ve Sertan Bacak seçildi.

Yine gizli yapılan bu oylamada  Ak Partili 11 üye boş oy kullanırken 1 üye CHP’li üyelere destek verdiği dikkat çekti.

ENCÜMEN SEÇİMİNDE TARTIŞMA YAŞANDI

Meclis toplantısının 4. Maddesi olan encümen seçimi öncesinde MHP’li meclis üyelerinden Salih Alemdar söz alarak “Biz buraya MHP grubu olarak oturmaya ve vakit geçirmeye gelmedik. İhtisas komisyonlarında ve encümende görev almak istiyoruz. Hizmet etmek istiyoruz. Katkı sağlamak istiyoruz. Bu göre hem CHP ve hemde Ak Parti üç arkadaşımızı komisyonlara ve encümene alacak şekilde değiştirirse seviniriz. Biz alınan karalar üzerinde katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanı Tahsin Erdem Bunun mümkün olmadığını bunun yasadan kaynaklandığını söyledi. Bunun üzerine ufak bir tartışma yaşandı. MHP’li üyeler kendi adayları yerine bizden bir aday önerebileceklerini belirtmelerine  rağmen kabul görmedi.

 Bu tartışmaların ışığında gerçekleştirilen encümen seçimleri sonucunda  CHP’li üyeler

Selçuk Hasdemir, Cavit Zülfikar, Gökhan Demir encümene seçildiler.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Tartışmalı geçen encümen seçimin ardından 4 adet komisyon seçimleri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen seçimler sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na CHP’den Tahsin Erdem,

Mehmet İzzet Türkçelik,Cevat Bulut AK Parti’den Hasan Bircan, Mustafa Çağlayan

İmar Komisyonu’na CHP’den, Turhan Demirtaş, Sertan Bacak, Zeki Çolak Ak Parti’den ise

Abdullah Karagüzel, Ali Danacı, Türlü İşler Komisyonu’na CHP’den Özberk Papila, Süleyman Özdoğan

Emine Uzun Ak Parti’den Havva Yılmaz, Hasan Çağlar Gürol, Trafik Komisyonu’na  CHP’den Şenol Şanal, Eyüp Altan Sezgin, Atınç Kayınova Ak parti’den Sertan Açıkgöz ve Ümit Bozkurt seçildiler.

DİĞER ÜYELİKLERİN SEÇİMİ YAPILDI

Meclsin üçüncü bölümünde ise diğer meclislere verilecek üyelerin seçimi gerçekleştirildi.

İlk olarak gerçekleştirilen Metropolitan Birlik Meclisi seçimleri öncesinde Ak Parti’lilerin 3 üyeden biri bizden olsun. Orada olan bitenden haberimiz olsun. Son biz CHP’den bir üye almıştık talebi CHP tarafından reddedildi. Başkan Akdemir cevap olarak “Gerekli bilgileri Kozlu’dan alırsınız” dedi.

Yapılan seçim sonucunda oy çokluğu ile Meclis Asil Üyeliğine  Atınç Kayınova , Zeki Çolak, Şenol Şanal

Yedek Üyeliğe Süleyman Özdoğan, Lale Karakulak, Gökhan Demir seçildi.

Zonguldak Valiliği İl Özel İdare ve Belediye Çevre Alt Yapı Temel Hizmetler Birliği Meclisi Asil üye  olarak Lale Karakulak, Yedek üye olarak Cavit Zülfikar; Zonguldak Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği Meclisine Eyüp Altan Sezgin ve Gökhan Demir seçildiler.

Komisyonların seçimin ardından meclise ara verildi.

FALİYET RAPORU OYLAMASI OLAYLI GEÇTİ

Meclisin son bölümünde 2013 yılı faliyet raporu oylamasına geçildi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir faliyet raporu hakkında sunumu sonrasında söz alan MHP’li belediye meclis üyesi Salih Alemdar “Faliyet raporunda görüldüğü üzere Belediyenin gelir getirici ve üretken ve sosyal belediyecilik yapmamış. Gelir gider dengesi tutmuyor. Bu gösteriyor ki bundan sonraki süreçte de aynı olacak. AK Parti ve CHP kafa kafaya vererek bu çalışmaları yürütecek. Biz üretmeyen bir belediye istemiyoruz. Halkın faturalarını ödediği halde belediyeden kaynaklanan yanlışlar yüzünden suların kesildiğini gördük, ulaşımda sıkıntılar olduğunu gördük. Biz MHP olarak halkın hizmet alması noktasına burada mücadelemizi sonuna kadar yapacağız”

ZEKİ ÇOLAK’LA İLGİLİ SİZİ UYARIYORUZ

Alemdar İmar Komisyonuna seçilen Zeki Çolak’ın bu komisyonda olmasını tasvip etmiyoruz diyerek “İmar komisyonuna seçilen iki arkadaşımıza lafımız yok.  Ama İncivez’de inşaatları olan, burada ki üç inşaatın çökertmesine sebep olan, insanları mağdur ederek bu mağduriyetleri gidermeyen Zeki Çolak ismine itiraz ediyoruz. Bu arkadaşımızın İmar Komisyonunda olması düşündürücüdür. Bu konuda Belediyeyi uyarıyoruz. Konunun sürekli takipçisi olacağız”

KARAGÜZEL “100 BİN TL’Yİ SANA ÖDETTİRİRİZ”

Faliyet raporu ile ilgili olarak söz alan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Karagüzel ise “Biz yıllardır bu mecliste hiçbir sorunun çözüldüüne şahit olmadık. Sorunlar hep yapacağız, edeceğiz diyerek geçiştirildi. Bir çözüm üretilmedi. Birlik ve Çaydamar olmak üzere mahallerimizin bazılarında ulaşım sorunu devam ediyor. 3 senedir her mecliste çözülecek denildi. Çözülmedi. Hep geçiştirildi. Bunun yanında belediyenin yaptığı hiçbir hizmet yok. İller Bankasından alınan kredilerle yapılan bazı işlerle vatandaşın gözü boyandı. Yapılan bir şey yok yeni dönemde böyle olmasına izin vermeyeceğiz”

Diğer yandan Arıtma Sistemi geçtiğimiz dönem çalışmayarak sıkıntı oluşturuldu. 1 ay çalışmadı. Bunun sonucunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 100 bin TL ceza kestiğini duyduk. Eğer bu ceza belediyeye kesilirse bunu belediye kasasından ödenmesine asla izin vermeyeceğiz. Böyle bir durumda bu parayı size ödetiriz. Bu ceza gelirse bu parayı siz ödeyeceksiniz”  dedi.

AKDEMİR “YAPMAK İÇİN BURADAYIZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir iddialara ise “Bu meclis sorunları çözmek için seçildi. Biz bunun için buradayız. Gerekli çalışmaları yapacağız. Bu komisyonları onun için oluşturduk”

Faliyet raporu 17 kabul ve 15 red oyuna karşılık kabul edildi. (Yıldırım Yılmaz)