Eylemde konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, “Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığı için; kahrolsun İsrail. İsrail, karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor” dedi.

TERÖRİST İSRAİL…

Gazze'nin ateş altında olmasına uluslararası camianın tepkisiz kaldığını iddia eden Aşkar,  “İsrail, karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor. Terör devleti İsrail, Ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. İşgal güçleri evleri basıyor, gençleri topluyor, Filistinli kardeşlerimizi hukuksuz bir şekilde tutukluyor. Beş gündür sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırıyor, seyir halindeki otomobilleri havaya uçuruyor, meskenleri buldozerlerle yıkıyor, küçücük çocukları vuruyor, camiden çıkan insanlara kurşun yağdırıyor. Bu saldırılar sonucunda şu anda yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımız var.  Terörist İsrail, Ramazan ayında tüm insani değerleri bir kez daha ayaklar altına almıştır. Katliamlar zincirine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist İsrail insanlığın ortak utancıdır. Katil İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz. Sabretmek, boyun eğmek değil, direnmektir. Ne var ki, son saldırılarla birlikte sabır taşı çatlamıştır. Gazze ateş altındayken, uluslararası camianın tepkisiz kalması her yönüyle utanç vericidir. Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran İsrail, zulme maruz bırakılan da Müslümanlar olunca; sessiz kalan batı, ikiyüzlü olduğunu bir kez daha belgelemiştir. AB ülkelerinden bazıları ve ABD öldüreni değil, öleni kınamışlardır. İsrail'i kınayacaklarına Filistin tarafını kınadıklarını açıklamışlardır. Bu tam bir komedi. Bu tam bir rezalet, kepazelik."

GAZZE ATEŞ ALTINDAYKEN SESSİZ KALDILAR

Filistin'de yaşanan vahşete seyirci kalmanın hiçbir Müslüman'a yakışmayacağını ifade eden Aşkar,  "Siyonistler kendinden olmayan herkese ve kendilerine ait olmayan her şeye karşı kin ve nefretle hareket etmektedir. Bu gerçeğe rağmen İsrail'in rutine bağladığı terör olaylarına karşı tepkisiz kalmak zulme ortak olmaktır. ABD, AB, BM insanlık ayıplarının suç ortağıdır. Vahşete sessiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir. Yapılanlara ve yaşananlara suç ortağı olmaktır. Saldırıları bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatı da suç ortağıdır ve en az diğer kuruluşlar kadar sorumludur. İsrail'in saldırıları karşısında birlikte hareket etmeyi başaramayan İslam ülkeleri, siyonistleri cesaretlendirmektedir. Gazze ateş altındayken sessiz kalmak "ama" ve "ancak" ile başlayan cümle kurmak, işbirlikçilikle, zilletle açıklanabilir. Filistin'de yaşanan büyük vahşete, soykırıma seyirci kalmak, hiçbir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmaz. Allah için, onurlu insanlara yakışanı yapıp bir an önce harekete geçmeliyiz. Son sözümüz şudur; 20. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren terör örgütü olarak Müslüman kanı akıtmaya başlayan, insanlık onurunu ayaklar altına alan katil İsrail'i, destekçilerini lanetliyoruz. Buradan İnsanlığa sesleniyoruz, Ümmete sesleniyoruz; vakit, dün olduğu gibi bugün de kan ağlamaya devam eden kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir. Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir. Diren Gazze, Kahrolsun İsrail, kahrolsun işbirlikçileri, yaşasın Filistin direnişi" şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA