Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından bayrağa saygı yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe beklenen katılım olmadı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı yürüyüş İsmet Paşa parkında sona erdi.

Burada konuşma yapan Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Kurt, Türk devletinin etkisinin git gide azaldığını belirttiği konuşmasında “’Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durduramadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyetleri ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır” dedi.

Diyarbakır 2.Hava komutanlığında bayrak indirilmesini olayını protesto etmek için Cumartesi günü Zonguldak MHP İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları tarafından yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe İl Başkanı Hamdi Ayhan ve Zonguldak Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Kurt ve yaklaşık 50 vatandaş katıldı.

Yürüyüş madenci anıtında başlayıp, İsmet paşa parkının önünde İstiklal marşı okunmasının ardından sonra erdi.

Yürüyüşten önce Madenci Anıtı önünde bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Kurt şunları söyledi ‘Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır Dağda tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vazıyettedir. Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristtin 2. Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı bir askerin alana girerek, Türk bayrağını indirmesi hadisesinin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve aczi yet asla kabul edilemez. Bayrak Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımızın bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür” dedi. Aykut Kara