Eğitim Bir Sen Çaycuma Temsilcisi İhsan Günay, grup adına yaptığı basın açıklamasında, “Mısır'da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı" protesto etmek ve "528 masuma" sahip çıkmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Günay,konuşmada şunları söyledi; “Meşru ve demokratik seçimlerle iktidara gelen İhvan yönetiminin askeri bir darbeyle devrilmesinin, darbeye direniş sadedinde ortaya koyulan barışçıl gösterilerin canice müdahalelerle en az 1200 kişinin katledilmesiyle kana bulanarak bastırılmasının, darbeye karşı çıkan herkes hakkında cadı avına varan bir soruşturma furyasının başlatılmasıyla tahminen 16 bin kişinin gözaltına alınmasının ardından 529 kişiye hukukun bütün temel ilkelerine aykırı şekilde bu idam cezalarının verilmesi; Mısır’da ilk fırsatta kendisini dirilten Sisi cuntası görünümlü Mübarek rejiminin ahlaksız ve katliamcı karakterini tüm dünyaya ifşa etmektedir. İdamların gerçekleşmesi takdirinde toplumların ve halkların vicdanında telafi edilemez bir hasarın oluşacağı açıktır.

Zalimler tarafından ezilen ve susturulmak istenen bütün masum ve mazlum insanların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. 22 sivil toplum kuruluşu olarak, bir kez daha darbeleri, muhtıraları, operasyonları ve bütün antidemokratik oluşumları kınıyor, darbe ve başka kılıklara bürünmüş bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken SİSİ’dir. Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz. Ey insanlık, Mısır’da insanlık idam ediliyor. Susma. Ey insanlık, Mısır’da insanlık öldürülüyor. Uyan dünya. Diren insanlık. Mısır’da insanlık asılıyor. Artık yeter de ve seyretme. Küresel adalet için, insanlığın ölmemesi için, insanı ve insanlığı yaşatmak için özgürlük meşalenle darağaçlarını yak. İdamları durdur. Kukla rejimlerin ve darbecilerin iktidarına son ver.”diye konuştu.

22 sivil toplum örgütünün katıldığı protestoya; Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Büro-Memur-Sen, Toç-Bir-Sen, Diva-Sen, Türk Diyanet Vakıf-Sen, Mazlumder, Ahyar, Erkamder, İHH İnsani Yardım Vakfı, Çaycuma Din Görevlileri Derneği, Çaycuma Anadolu Gençlik Derneği ( AGD ), Nebioğlu Ekonomik Ve Sosyal Gelişim Derneği, Dereköseler Köyü Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği, Çaycuma İş Adamları Derneği, Çaycuma İmam Hatipliler Derneği, Burunkaya Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği, Aktif Eğitim-Sen, Çaycuma Altın Nesil Derneği destek verdi. (ELA MANTARLI KURT)