MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, bir dizi ziyaret için geldiği Kdz. Ereğli’de TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker’i ziyaret etti.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın kendilerini ziyaret etmesinden son derece mutlu olduğunu dile getiren Tetiker, bu tür ziyaretlerin artarak devam etmesini istedi. Tetiker ziyarete ilişkin olarak yaptığı konuşmasında “Sağ olsun bizim gönül bağımız olan, fikir bağımız olan kardeşlerimiz MÜSİAD temsilcileri şu anda da sayın genel başkan gelmiş. Bize onur ve şeref verdi, odamızı onurlandırdı sağ olsunlar. Sürekli bekliyoruz. Ülke içerisinde de ülke dışında da bizim gibi toplum örgütlerinin dinamik olması lazım diyorum. Dinamik olmamız böyle kardeşlerimizin gelip bizleri ziyaret etmesiyle mümkün, istişare etmemizle mümkün. Derdimizi anlatıyoruz, istişare ediyoruz. Karşılıklı fikir alışverişlerimiz var” dedi.

Kdz. Ereğli TSO yönetiminin düşünce ve fikirleri için teşekkür eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, MÜSİAD olarak iş dünyasına yönelik bu tür ziyaretleri her zaman yaptıklarını söyledi.

OLPAK: “TESADÜFTEN İLERİYE KAFAMIZI KURCALAYAN SORULAR VAR”


Ziyaret sırasında gazetecilerin Lice’deki bayrak indirme ve Musul’da Türk Konsolosluğunun basılarak konsolosun rehin alınmasına ilişkin sorularını yanıtlayan Olpak, son 1,5 yıldır çözüm süreci ile Türkiye güzel bir noktaya doğru giderken son 10 günde peş peşe gelen olayların tesadüf olmasını dilediğini söyledi. Olpak, konuşmasında, "İş âlemi olarak bizim ülkeden beklentimiz huzur, güven ve istikrar ortamının devamıdır. İş âlemi bunları arzu eder. Genel itibari ile bakıldığın da da son 1,5 yıldır çözüm süreciyle güzel bir yere gidildiğini görmüştük. Ama ne hikmetse son bir hafta 10 günlük süreç içerisinde lokal olarak başlayan şiddet olayları var. Bunu bir kenara not etmek lazım. İkincisi bayrak indirme hemen akabinde de Musul'da yaşanan olay. Bunların birbirinden bağımsız olmasını arzu ediyorum. İnşallah tesadüfen hepsi aynı döneme denk gelmiştir. Ama tesadüften ileriye kafamızı kurcalayan sorular var. Fotoğrafı böyle görmeye çalışmak lazım. Ama biraz önce sohbet esnasında başkanımız söyledi. Kendisi 1970’den başlayarak neleri yaşadığını, ben o kadara gidemiyorum ama, 1980’i yaşayarak geldim. Bu ülke bu badireleri de atlattı. İnşallah öyle badireleri bir daha yaşamayacaktır. Bu olayda da sıkıntılıyız, üzüntülüyüz, ama inşallah atlatılacaktır diyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker ile Meclis Başkanı Faruk Yazıcı ziyaret anısına MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’a teşekkür plaketi verdi.