Zonguldak CHP İl Başkanlığında, Zonguldak CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve Zonguldak CHP il Sekreteri Nurettin Yolcu, Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas tarafından Merkez İlçe Seçim Kurulu’nda CHP temsilcisi olarak görev yapan Bülent Ulubay’ın darp edilmesini yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

“Hukukunda gereğinin yapacağına inanıyorum”

Zonguldak CHP Merkez İlçe Başkanı Şahin, “11.04.2014 günün saat 10 sularında CHP tarafından Merkez İlçe Seçim Kurulunda görevlendirilen Bülent Ulubay’a Zonguldak Muhtarlar Derneği Şerafettin Nas tarafından görevi başındayken darp edildiği yönünde bilgisi bize geldi. Bu konu orada gereken yapılarak hukuki işlem başlatılmıştır. Ancak biz parti temsilcimize burada görev başındayken içerik ne olursa olsun bizi ilgilendirmiyor. İnsanlar sorunlarını birbirlerinde dar etme yoluyla çözüm bulmalarını doğru olmadığını düşünüyorum. Bir sivil toplum örgütünün başında duran bir kişinin bu şekildeki davranışında bulunduğundan dolayı nefret ve şiddetle kınıyorum. Hukukunda gereğini yapacağına inanıyorum.” dedi.

“Yaşanan çok üzücü bir olaydır”

Şahin’in Konuşmasının ardından söz alan Zonguldak CHP İl Sekreteri Nurettin Yolcu, Ulubay’a yapılan saldırı hakkında “Yaşanan çok üzücü bir olaydır. Ülkemizin son günlerde gerek siyasal, sosyal, ekonomik anlamda geldiği noktanın yansımaları diye düşünüyorum. Mecliste Genel Başkanımıza yapılan darp girişiminden sonra burada İçişleri Bakanlığına hizmet veren bir mahalle muhtarının CHP’nin Merkez İlçe Seçim Kurulundaki temsilcisine darpta bulunmasını şiddetle kınıyoruz. Halbuki mahalle muhtarlarımıza mahalledeki canlarımızı, mallarımızıemanet ediyoruz. Emanet ettiğimiz canlarımızı, mallarımızı Şerafettin Nas muhtarımız böyle koruyacaksa vay seçildiği bölgedeki insanların haline. Bunun için bu girişimi nefret ve şiddetle kınıyoruz.” dedi.(Aykut KARA)