Çaycuma’nın AKP’li eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde belediyeye su borcu bulunan 255 kişinin borcunu affetmek için “uygundur” kararı aldığı öğrenildi. Oy karşılığı 255 kişinin 157 bin TL su borcunu affedeceği öğrenilen Gülşen, tüm bu kararları son 3 ayda almış. 3 klasör başvurunun olduğu Çaycuma Belediyesi’nin halen toplamda 30 milyon TL borcu bulunuyor.

“BELEDİYE ÇİFLİK GİBİ YÖNETİLMİŞ”

Yerel seçimler öncesinde herkesin kendisine, “Mithat Gülşen devrilmez” dediğini anımsatan Çaycuma’nın CHP’li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çaycuma Belediyesi’nde ilk önce tek adam anlayışını yıkıp piramit yapılanma başlatacağız. Bir yönetim planı, bir malzeme ambarımız, gelir gider tablomuz dahi yok. Herkes bana ‘Mithat Gülşen yıkılmaz’ diyordu. Böyle olursa tabi yıkılmaz. Yağma Hasan’ın böreği gibi dağıtmış. Gülşen, belediyenin parasıyla dost edinmiş.”

“KAMERA KAYITLARINI SİLDİRMİŞ”

Seçimlerden kısa bir süre önce belediye garajının kamera kayıtlarının başkan Mithat Gülşen’in talimatıyla sildirildiğini söyleyen Kantarcı, “ Biz enkaz edebiyatı yapmıyoruz. Sadece nasıl bir belediye devraldığımızın fotoğrafını çekiyoruz. Belediyenin birilerinin keyfi kararlarıyla yönetilmeyeceğini göstereceğiz. Kendi firmamı nasıl yönettiysem belediyeyi de aynı titizlikle yöneteceğim. Belediye garajının kamera kayıtlarının başkan talimatıyla seçimden bir gün önce sildirilmesi bu belediyede yasa dışı işler yapıldığının bir göstergesi. Su abonelerine oy karşılığında su borcu affı getirilmek istenmiş. Tüm bunlar belediyenin keyfi yönetildiğinin göstergesi. Belediyenin 2013 raporunu inceliyoruz. Suç unsuru bulursak gerekeni yapacağız” dedi.